Hlavní obsah

Loeb skončil, v Mexiku vede Märtin

LEÓN

Druhou etapu Mexické rallye vyhrál Estonec Markko Märtin s fordem a po odstoupení dosavadního lídra Sébastiena Loeba z Francie se ujal i celkového vedení. Po deseti z 15 rychlostních zkoušek má Märtin jen čtrnáctisekundový náskok před španělským pilotem citroënu Carlosem Sainzem.

Foto: www.rallymexico.com

Markko Märtin s fordem se ujal vedení v Mexické rallye.

Článek
Fotogalerie

Trojici, která se zřejmě popere o celkové vítězství uzavírá s minimálním odstupem Belgičan Francois Duval na fordu, ostatní soupeři už mají téměř tříminutové manko.

Smutným hrdinou druhé etapy byl vítěz předchozích dvou soutěží Loeb, který po nárazu do skály poničil svůj vůz a s proraženou olejovou vanou nemohl pokračovat.

MEXICKÁ RALLYE NA SPORTU.CZ
1. ETAPASolberg penalizován, v čele Loeb
OČEKÁVÁNÍSvětová rallye poprvé v Mexiku

Smolařem byl i úřadující mistr světa Petter Solberg z Norska, který inkasoval penalizaci za využití cizí pomoci. Pět trestných minut a 40 sekund jej poslalo na třinácté místo, loňský šampión pak ale předvedl, že není majitelem titulu náhodou, a festivalem nejlepších časů v jednotlivých erzetách se probil na průběžnou pátou pozici. Na ní ale ztrácí stále ještě propastných 3:41,7 minut.

Problémy postihly i automobilku Peugeot. Fin Marcus Grönholm nabral ztrátu kvůli defektu a je šestý, jeho krajan Harri Rovanperä při opravách ztratil dokonce patnáct minut a načíná druhou patnáctku pořadí.

Mexická rallye 2004
po 2. etapě (6 RZ v délce 154,34 km)
1. Märtin (Est./Ford)2:48:09,4
2. Sainz (Šp./Citroën)+ 14,4
3. Duval (Belg./Ford)+ 18,1
4. Hirvonen (Fin./Subaru)+ 2:40,8
5. Solberg (Nor./Subaru)+ 3:41,7
6. Grönholm (Fin./Peugeot)+ 4:24,5
7. Valimaki (Fin./Hyundai)+ 6:52,9
8. Panizzi (Fr./Mitsubishi)+ 9:05,1

Reklama

Související témata: