Hlavní obsah

Další Krestův přestup na obzoru?

PRAHA

Roman Kresta se na nadcházející Rallye Šumava možná objeví za volantem Subaru Impreza WRC. Dvojnásobný domácí mistr měl po odchodu ze stáje ProRacing startovat na druhém podniku MČR s fordem v barvách týmu JM Engineering, podle čtvrtečních spekulací by měl ale obsadit místo po Tomáši Engem v týmu Tomáše Hrdinky.

Foto: www.RomanKresta.com

Roman Kresta

Článek

Tým Romana Kresty spekulace nepotvrdil, ani nevyvrátil. "V tuto chvíli můžeme říct jen to, že Roman Kresta bude rozhodně na Rallye Šumava startovat s vozem specifikace WRC. Bližší informace přineseme ale až v nejbližších dnech," řekl Sportu.cz Martin Bobek ze serveru RomanKresta.com.

Víc neodhalil ani Hrdinka. "Dříve než v pondělí se oficiálně k ničemu nemohu vyjadřovat," řekl agentuře ČTK. Podle informací internetového serveru autosport.cz by Kresta měl již v pondělí s vozem Subaru Impreza WRC testovat a na konci týdne s ním pojede Rallye Šumava.

Problémem je, že letošní model Subaru momentálně v Čechách není. Za tým Styllex Tuning Prosport je do druhé soutěže českého šampionátu přihlášen Hrdinka. "To jestli pojedu, souvisí s tímto rozhodnutím," přiznal šéf týmu.

Pravděpodobný Krestův odchod od zlínské stáje JM Engineering potvrdil ČTK její sportovní a marketingový šéf Miroslav Houšť starší. "Existují takové varianty a nejspíše to tak asi skončí. Definitivně by se vše mělo vyřešit do pondělí," nepřímo potvrdil Krestův další přestup.

Reklama

Související témata: