Hlavní obsah

Škoda pojede sedm soutěží MS v rallye

Tovární tým mladoboleslavské Škody absolvuje ještě v letošní sezóně sedm soutěží seriálu mistrovství světa v rallye. Obě posádky, které po odstoupení Škody z mistrovství světa pracují na vývoji fabie, se podle původních plánů poprvé představí na červnové Rallye Akropolis.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Dider Auriol s fabií na trati 18. rychlostní zkoušky Australské rallye.

Článek

"Pro tým Škoda Motorsport je letos prioritou vývoj vozu, již dopředu jsme ale počítali s účastí na vybraných soutěžích. Obě posádky - Toni Gardemeister s Paavem Lukanderem a Armin Schwarz s Manfredem Hiemerem - se letos poprvé představí v červnu na startu Rallye Akropolis, další soutěží pak bude srpnová Finská rallye," informoval Sport.cz tiskový mluvčí týmu Roman Meliška.

Vedení týmu dál počítá se startem na soutěžích v Německu, Velké Británii, Itálii (Sardinii), Korzice a Španělsku.

Schwarz spokojený s testy

"Byl jsem nesmírně zvědavý, jak se bude fabia chovat, a po týdenním testování musím říct, že vůz má obrovský potenciál," řekl po zkouškách na mexické šotolině během posledního dílu šampionátu serveru autosport.com Armin Schwarz.

"Zkoušeli jsme, jak auto reaguje při různém nastavení. Měnili jsme odpružení, nastavení tlumičů, diferenciálů. Fabia se chovala naprosto výborně," netajil se spokojeností pilot, který se do továrního týmu škody vrátil po třech letech.

"Vyjma prvního dne, kdy nás překvapilo špatné počasí, proběhly testy bezvadně. Nyní víme, na čem jsme a kterým směrem se musíme ve vývoji fabie dál ubírat. Což není na škodu," uzavřel Schwarz.

ÚČAST TÝMU ŠKODA V MS
4. - 6. červnaRallye Akropolis
6. - 8. srpnaFinská rallye
20. - 22. srpnaNěmecká rallye
17. - 19. záříBritská rallye
1. - 3. říjnaItalská rallye (Sardinie)
15. - 17. říjnaKorzická rallye (Francie)
29. - 31. říjnaKatalánská rallye (Španělsko)

Reklama

Související témata: