Hlavní obsah

Kresta si 'zatrénuje' na Rallye Pelhřimov

PRAHA

Roman Kresta se v rámci seznámení s novým vozem Subaru Impreza WRC zúčastní o nadcházejícím víkendu Rallye Pelhřimov. Opět se svým tradičním navigátorem Janem Tománkem budou na Vysočině pracovat nejen na doladění vozu, ale i na sladění práce celého týmu.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Roman Kresta

Článek

"Celodenní testování je něco jiného něž samotná rallye. Při této automobilové soutěži se jednotlivé RZ jedou celkem čtyřikrát, což je pro doladění a zároveň nácvik synchronizace součinností v servisní zóně podstatně lepší," řekl Kresta.

"Můžu si porovnat časy z jednotlivých RZ a hned posuzovat to které nastavení. Mechanici mají zase časový limit, který sice při testu můžeme nasimulovat, ale při opravdové soutěži si nemůžeme dovolit přesáhnout časový limit z důvodu penalizace," vysvětlil výhody účasti na pelhřimovské soutěži.

Kresta se představí opět se svým tradičním spolujezdcem Janem Tománkem. Petr Gross, který navigoval při druhém podniku mezinárodního mistrovství ČR na Šumavě, se po dohodě s vedením týmu Styllex Tuning Prosport bude věnovat kompletní přípravě týmu a jeho organizaci.

Rallye Pelhřimov se jede ve dnech 9. a 10. dubna. Ve dvou etapách na piloty čeká celkem šestnáct rychlostních zkoušek v celkové délce 162 kilometrů.

Reklama

Související témata: