Hlavní obsah

Solberg stále drží vedení na Novém Zélandu

AUCKLAND

I po druhé etapě Rallye Nový Zéland je v čele soutěže Petter Solberg se subaru. Obhájce titulu mistra světa si čistou jízdou udržuje potřebný náskok, téměř dvacet sekund na něj ztrácí loňský vítěz Fin Marcus Grönholm, o dalších pět sekund pomalejší je vítěz Mexické rallye Markko Märtin z Estonska.

Foto: Subaru SWRT

Petter Solberg se subaru při shakedownu Rallye Nový Zéland.

Článek

Sébastien Loeb z Francie, který se dělí o vedení v šampionátu s Märtinem, jezdí se svým citroënem pátý už s minutovým odstupem na lídra.

Solbergův náskok na Grönholma činí po sedmnácti z 23 rychlostních zkoušek 19,5 sekundy. Finský obhájce vítězství v novozélandské soutěži doplácí na páteční karambol, kdy jej převrácení auta na střechu stálo více než půl minuty.

V sobotu byl Grönholm nejrychlejší v polovině vypsaných erzet, nicméně jediný Solbergův triumf přišel v té poslední a norský pilot v ní svému největšímu pronásledovateli znovu o pět sekund odskočil.

"Za mnou se odehrává velký boj, tak si nesmím dovolit žádnou chybu. Chce to plnou koncentraci a pořád být rychlý, na jistotu jet nelze," řekl Solberg.

RALLYE NOVÝ ZÉLAND
po 2. etapě (8 RZ v délce 138,84 km)
1. P. Solberg (Nor./Subaru)2:42:11,4
2. Grönholm (Fin./Peugeot)+ 19,5
3. Märtin (Est./Ford)+ 24,2
4. Rovänperä (Fin./Peugeot)+ 45,1
5. Loeb (Fr./Citroën)+ 1:01,3
6. Sainz (Šp./Citroën)+ 2:10,8
7. Duval (Bel./Ford)+ 2:29,2
8. Hirvonen (Fin./Subaru)+ 2:48,3
9. Carlsson (Švéd./Peugeot)+ 4:47,3
10. Sola (Šp./Mitsubishi)+ 11:30,4

Reklama

Související témata: