Hlavní obsah

Kresta se připravoval 'československou' rallye

PRAHA

Český automobilový jezdec Roman Kresta pokračuje se svým Subaru Impreza WRC v přípravách na Rallye Matador Tatry, která se jede na přelomu dubna a května. Navíc netradičně povede územím dvou států, v sobotu 1. května čeká posádky 9 erzet na Valašsku, v neděli se pojede dalších osm rychlostních zkoušek na Slovensku.

Článek

Vůz týmu Styllex Tuning Prosport bude Kresta pilotovat se zkušeným parťákem Janem Tománkem. V rámci příprav na tuto soutěž se posádka zúčastnila i Rallye Pelhřimov. Subaru WRC bylo na soutěži pochopitelně nejrychlejší a Roman Kresta si účast v Pelhřimově pochvaloval.

"Potřebovali jsme vyzkoušet provedené změny na podvozku a brzdách. Naše účast na soutěži v Pelhřimově nám pomohla v dalším seznámení s vozem na tratích, které svých charakterem jsou velmi podobné českým rychlostním zkouškám," poznamenal.

Tým v Bělé, kde v rámci příprav také testoval, prověřil i novou převodovku, kterou bude mít k dispozici již pro následující soutěž.

"Prodrive nám zaslal převodovku, která má jiné odstupňování převodů. Potřebovali jsme vyzkoušet, jaký je rozdíl mezi oběma variantami převodovek. Charakter první a druhé etapy se bude asi dost lišit a je třeba být na soutěž kvalitně připraven. Na voze jsme již provedli mnoho úprav především v nastavení a nyní se jeho jízdní vlastnosti již znatelně liší od mé první jízdy s ním," dodal Roman Kresta.

Kresta se během přípravy věnoval i výhercům soutěže "Posaďte se vedle Romana Kresty", kteří měli možnost nahlédnout do zákulisí týmu a dokonce se svézt na sedadle spolujezdce. Jedna z výherkyň však raději šanci sedět v 'modré raketě' Subaru s díky odmítla a přenechala horké sedadlo raději bratrovi.

Reklama

Související témata: