Hlavní obsah

Český Krumlov opět ovládne rallye

ČESKÝ KRUMLOV

Od čtvrtka 27. května do soboty 29. května se budou v okolí Českého Krumlova prohánět rallyové speciály. Z Jelení zahrady pod tamním zámkem by na 740 kilometrů dlouhou trať 32. Seat Rallye Český Krumlov mělo odstartovat více než 90 přihlášených posádek.

Foto: romankresta.com

Na startu rallye v Českém Krumlově by neměl chybět Roman Kresta se Subaru Impreza WRC.

Článek

Celkem 190 kilometrů čtvrtého podniku osmidílného seriálu Mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích jezdci absolvují v rámci rychlostních zkoušek. Dominantním povrchem je asfalt. Ve čtvrtek budou mít v rámci testovací rychlostní zkoušky týmy poslední možnost ostrého vyzkoušení a doladění vozů před startem. Večer bude pro diváky připravena show, při které se startující posádky se svými vozy představí.

Do závodu se podle pořadatelů přihlásilo osm vozů nejvyšší specifikace WRC. Mezi nimi nebudou chybět ani obhájci loňského prvenství Václav Pech junior a Petr Uhl s vozem Ford Focus WRC. Své umění divákům předvedou i Roman Kresta a Jan Tománek s vozem Subaru Impreza WRC.

Na startu nebudou samozřejmě chybět ani bratři Tomáš a Štěpán Vojtěchové s Peugeoty 206 WRC, Karel Trněný i letošní překvapení Martin Prokop s Octaviemi WRC. A v neposlední řadě miláček mnoha diváků a na "domácí" půdě startující Emil Triner s Milošem Hůlkou s vozem SEAT Cordoba WRC.

Soutěž startuje v pátek 28. května v 15:00 hodin a první vůz je v Jelení zahradě po skončení první etapy očekáván po 23:00 hod. Druhá, sobotní etapa odstartuje ráno v 7:00 s plánovaným cílem okolo 17:30 hod. Pro diváky bude v prostoru startu a cíle připravena velkoplošná obrazovka, na které budou moci sledovat dění na trati a výsledkové zpravodajství.

Reklama

Související témata: