Hlavní obsah

Kresta havaroval na Rallye Akropolis

LAMIA

Na výborném osmém místě figuroval Roman Kresta po dvou rychlostních zkouškách páteční první etapy Rallye Akropolis. Na třetím měřeném úseku se ale vinou zhoršené viditelnosti srazil s vozem Španěla Soly a vypadl z pořadí. Český jezdec nicméně věří, že mechanici dají jeho Ford do pořádku a bude moci nastoupit do druhé etapy podle nově zkoušených pravidel 'Superrallye'.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Roman Kresta s fordem na trati první etapy Rallye Akropolis.

Článek

Kresta začal první etapu bez respektu a po dvou erzetách ztrácel na průběžně vedoucího Fina Grönholma s peugeotem přes jedenáct sekund. Až za osmadvacetiletým pilotem figurovali oba jezdci Škody a dokonce oba piloti týmu Citroën, Francouz Loeb a Španěl Sainz.

Ve třetí erzetě Kresta dojel Španěla Daniela Solu s mitsubishi, jehož brzdilo vylomené kolo. "Snažil jsem se Solu poměrně dlouhou dobu předjet, ale bohužel nám neuvolnil trať," informoval z Řecka český pilot, který se ocitl v mračnu prachu za Španělovým vozem, na nějž neměl prakticky žádný výhled.

Další start zatím nejistý

"Jeho Mitsubishi se najednou objevilo před námi a nedalo se nic dělat. Je to mrzuté, na Rallye Akropolis jsme si ověřili, že můžeme i s Focusem starší specifikace svádět rovnocenné souboje se špičkou. Jeli jsme rychle, ale v naprostém klidu," zalitoval Kresta.

"Vůz je v přední části poškozen, v tuto chvíli nelze říci, zda se nám podaří dát ho do takového stavu, abychom mohli zítra odstartovat. My s Jendou (Jan Tománek, spolujezdec - pozn. red.) nemáme po kolizi žádnou vážnější zdravotní komplikaci," dodal smutně.

Jezdci mohou podle nových pravidel, který v průběhu Rallye Akropolis testuje Mezinárodní automobilová federace, pokračovat v soutěži i po nehodě či technické závodě, nemají už ale nárok na bodový zisk a nefigurují ani v pořadí.

Skončil Märtin i Schwarz

Průběžné pořadí šestého podniku mistrovství světa zatím vede Fin Grönholm, druhý je jeho krajan a stájový kolega z továrního týmu Peugeot Rovanperä. Třetí místo zatím drží Nor Solberg se subaru. V pořadí je již jen jedna fabia, Toni Gardemeister je devátý.

Průběžně šestnáctý Armin Schwarz s druhou škodovkou totiž podle Krestovy internetové stránky kvůli poškozenému vozu také odstoupil. Stejně dopadl i obhájce prvenství Estonec Märtin, který vylétl mimo trať a nepokračuje.

RALLYE AKROPOLIS
1. etapa - pořadí po 3. RZ
1. Grönholm (Fin./Peugeot)32:33,1
2. Rovanperä (Fin./Peugeot)+ 7,8
3. Solberg (Nor./Subaru)+ 10,1
3. Duval (Belg./Ford)+ 16,6
5. Loeb (Fr./Citroën)+ 34,0
6. Hirvonen (Fin./Subaru)+ 35,0
7. Carlsson (Švéd./Peugeot 206)+ 36,1
8. Sainz (Šp./Citroën)+ 37,2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články