Hlavní obsah

Škodovky v Řecku dosoutěžily, etapu vyhrál Solberg

První letošní start v mistrovství světa automobilových soutěží nedopadl pro tým Škoda Motorsport slavně. Fabie WRC z řecké Rallye Akropolis vyřadily technické potíže. Nejprve ve třetí rychlostní zkoušce (RZ) skončil Armin Schwarz, v poslední RZ vzplál motor Toni Gardemeisterovi. První etapu nejlépe zvládl Peter Solberg se subaru.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Armin Schwarz za volantem Fabie WRC na trati druhé rychlostní zkoušky rallye Akropolis.

Článek
Fotogalerie

Škodovky si na řecké soutěži přitom ze začátku nevedly špatně. Schwarz v první erzetě dojel sedmý. Ve třetí RZ ho ze soutěže vyřadil porouchaný závěs kola. "Gardemeister byl dokonce ve čtvrté a páté rychlostní zkoušce průběžně na velmi pěkném šestém místě, do poslední erzety startoval z dvanáctého místa," uvedla pro Sport.cz Michaela Urbanová ze Škoda Motorsport teamu.

Podle novopečeného šéfa týmu Martina Mühlmeiera bude v letošní sezóně důležité dojet co nejvíce soutěží do cíle, aby tým získal nové poznatky pro další rozvoj závodních vozů. "Dosažené výsledky nebudou v této sezoně prioritou," uvedl ještě před začátkem Akropolis Rallye. Škoda Motorsport se bude nyní připravovat na Finskou Rallye.

Solberg: Nedělat chyby

Prvním jezdcem v pořadí je po první etapě Nor Petter Solberg se Subaru Impreza WRC. Do čela závodu se dostal po vyhrané čtvrté erzetě a od té chvíle své vedení upevňoval, když vyhrál následují čtyři rychlostní zkoušky. Pouze v poslední deváté RZ skončil na čtvrtém místě. "Není to špatné. Mám z toho dobrý pocit," řekl vedoucí závodník po první etapě. "Soustředil jsem, abych nedělal chyby a ono to fungovalo. Samozřejmě jsem rád, že jsme na čele." Jeho týmový kolega Fin Mikko Hirvonen je na devátém místě.

Průběžné pořadí po 1. etapě Akropolis Rallye
1.P. Solberg/Subaru1:49:24,8
2.H. Rovenperä/Peugeot 307+55,7
3.F. Duval/Ford Focus RS WRC 04+1:01,6
4.M. Grönholm/Peugeot 307+1:03,2
5.S. Loeb/Citroen+1:21,0
6.D. Carlsson/Peugeot 206+2:41,1
7.G. Panizzi/Mitsubishi+2:49,3
8.M. Stohl/Peugeot 206+3:10,7
9.M. Hirvonen/Subaru+3:25,7
10.J. Tuohino/Ford Focus WRC 02+4:52,0

Reklama

Související témata: