Hlavní obsah

V čele se drží Solberg, Grönholm skončil

LAMIA (Řecko)

Norský mistr světa Petter Solberg se subaru udržel v druhé etapě vedení na Rallye Akropolis a v neděli bude hájit bezmála minutový náskok před pronásledovateli. Solberg vyhrál tři ze sedmi rychlostních zkoušek, druhé místo uhájil Fin Harri Rovanperä za volantem peugeotu a na třetí místo se posunul francouzský lídr šampionátu Sébastien Loeb s citroënem.

Foto: SWRT

Petter Solberg se subaru na trati Rallye Akropolis

Článek

Všem dnes odpadl jeden z velkých soupeřů Marcus Grönholm. Bývalý šampion z Finska zlomil u svého peugeotu závěs zadního kola a rallye v Řecku pro něj skončila v jedenácté rychlostní zkoušce. Průběžně mu patřilo čtvrté místo a věřil, že si spraví chuť po diskvalifikaci z předchozí Kyperské rallye. Stáj Peugeot totiž použila v soutěži vodní čerpadla motorů, která odporovala pravidlům.

Do konečného pořadí stejně jako Grönholm už nemohou promluvit ani obě Škody Fabie pilotované Němcem Arminem Schwarzem a Tonim Gardemeisterem z Finska, ani jediný český jezdec Roman Kresta.

Ti nedokončili již páteční první etapu, nicméně obě škodovky na základě nových pravidel dnes mimo soutěž nastoupily opět na start. Jejich výsledky se však do pořadí Rallye Akropolis už nemohou započítat. Soutěž vyvrcholí v neděli odpoledne.

Výsledky - po 2. etapě:
1. Solberg (Nor./Subaru)3:25:19,5
2. Rovanperä (Fin./Peugeot)-58,5
3. Loeb (Fr./Citroën)-1:07,3
4. Duval (Bel./Ford)-1:16,9
5. Carlsson (Švéd./Peugeot)-4:38,8
6. Panizzi (Fr./Mitsubishi)-5:13,2
7. Stohl (Rak./Peugeot)- 6:20,3
8. Tuohino (Fin./Ford)-8:33,3

Reklama

Související témata: