Hlavní obsah

Kresta pojede v Německu s fabií

MLADÁ BOLESLAV

Poprvé bude mít Roman Kresta příležitost svézt se s továrním vozem Škoda Fabia WRC. Vedení mladoboleslavského týmu angažovalo zkušeného jezdce pro srpnovou Německou rallye, kde doplní stabilní dvojici Toni Gardemeister, Armin Schwarz.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Roman Kresta při testech Subaru Impreza S9.

Článek

"Mám z toho velkou radost, je to v mé kariéře další krok kupředu," uvedl Kresta, jehož tak čeká v letošní sezóně třetí start ve světovém šampionátu. V Monte Carlu, kde jel s vozem Hyundai Accent WRC, ani na řecké Rallye Akropolis, kde usedl do Fordu Focus WRC, však do cíle nedojel.

V Německu by ale měl osvědčit své zkušenosti s tamními podmínkami. Před rokem totiž v okolí Trevíru vyhrál rychlostní zkoušku. "Roman německé tratě dobře zná a loni na nich zajel několik špičkových časů. Náš cíl je naprosto shodný jako v případě nasazení Janiho Paasonena do Finské rallye - získat co nejvíce dat tím nejefektivnějším způsobem," podotkl vedoucí týmu Martin Mühlmeier.

Dvojnásobný český šampión Kresta, jenž momentálně v domácím mistrovství startuje se subaru, se tak stane druhým Čechem, který bude oficiálně hájit barvy týmu. Na Bohemia rallye tuto šanci dostane Jan Kopecký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články