Hlavní obsah

Loeb i přes penalizaci vede Tureckou rallye

ANTALYA

Francouz Sébastien Loeb uhájil i po druhé etapě vedení v Turecké rallye i přesto, že musel za předčasný start v deváté erzetě strávit desetisekundovou penalizaci. Vedoucí muž šampionátu na citroënu nakrátko první místo ztratil, ale na konci druhého dne už měl zase v čele průběžného pořadí náskok 15,9 sekundy před Marcusem Grönholmem na peugeotu.

Článek

Třetí příčka stejně jako po první etapě patří obhájci titulu Petteru Solbergovi se subaru. Loeb, jenž kraloval páteční úvodní etapě, musel přepustit první příčku Grönholmovi poté, co předčasně vyrazil do deváté rychlostní zkoušky. Ztrátu 6,9 sekundy však dohnal v následujících dvou erzetách, které vyhrál, a vytvořil si dostatečný náskok.

"Ale nic není rozhodnuto," uvědomoval si Loeb po skončení třinácté erzety. Grönholm je totiž stále blízko. "V poslední etapě se ještě může stát spousta věcí. Tahle rallye a Marcus se nedají podcenit," ocenil kvality svého finského soupeře.

V neděli jsou v Turecké rallye, jíž se neúčastní vozy Škoda ani český jezdec Roman Kresta, na řadě závěrečné čtyři rychlostní zkoušky.

Výsledky - po 2. etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën)3:50:09,3
2. Grönholm (Fin./Peugeot)-15,9
3. P. Solberg (Nor./Subaru)-50,4
4. Sainz (Šp./Citroën)-2:15,9
5. Duval (Belg./Ford)-4:14,8
6. Hirvonen (Fin./Subaru)-5:01,4
7. Tuohino (Fin./Ford)-8:42,2
8. H. Solberg (Nor./Peugeot)-11:23,6
9. Warmbold (Něm./Ford)- 15:31,6
10. Yazici (Tur./Ford)-16:25,9

Reklama

Související témata: