Hlavní obsah

Paasonen dostane další příležitost v barvách Škody

Vynikající šesté místo, které vybojoval finský jezdec Jani Paasonen začátkem srpna na Finské rallye, nezůstane bez odezvy. Vedení mladoboleslavského týmu se rozhodlo dát devětadvacetiletému pilotovi další šanci a nabídlo mu angažmá pro zářijovou Britskou rallye.

Foto: Škoda Motorsport

Třetí pilot týmu Škoda na Finské rallye Jani Paasonen.

Článek

"Tato příležitost mě velmi překvapila, protože jsem spíše čekal, že nabídku dostane některý z britských jezdců," uvedl Paasonen v týmové zprávě. V Británii, kde doplní stabilní dvojici pilotů mladoboleslavské stáje krajana Toniho Gardemeistera a Němce Armina Schwarze, pojede podruhé.

"Chci zopakovat svůj výsledek z Finska - být nejlepší z týmu a dojet na bodované pozici," dodal Fin, který momentálně vévodí průběžnému pořadí mistrovství světa produkčních vozů s mitsubishi.

Oproti minulým sezónám se Britská rallye pojede mnohem dříve. Z listopadového termínu se posunula na září, kdy se dají očekávat mnohem příznivější klimatické podmínky. Za suchého počasí může být podnik stejně rychlý jako nedávná finská soutěž, která patří k nejrychlejším v seriálu.

"Věřím, že budeme společně schopni zopakovat minulý výsledek. Instrukce má naprosto totožné - jet rychle a bezpečně," řekl vedoucí týmu Martin Mühlmeier.

Reklama

Související témata: