Hlavní obsah

Kresta sedmý po první etapě Německé rallye

TREVÍR

Tovární tým Škoda Motorsport zahájil úspěšně své vystoupení na Německé rallye. Roman Kresta s fabií je po první etapě na bodované sedmé příčce, na vedoucího pilota týmu Citroën Francouze Sébastiena Loeba ztrácí přes dvě minuty.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Roman Kresta na trati první etapy Německé rallye.

Článek

Z trojice pilotů mladoboleslavské stáje rozjel soutěž nejlépe Němec Armin Schwarz, který byl po pěti erzetách šestý. Kvůli potížím s brzdami ale klesl při jubilejním stém startu v MS až na patnácté místo. "Je to velká škoda, do páté erzety jsem byl s autem spokojený," uvedl jednačtyřicetiletý závodník

Za Loebem zaostává Schwarz o téměř čtyři a půl minuty. Další fabia pilotovaná Finem Tonim Gardemeisterem je desátá. Kresta si vedl nejlépe na páté erzetě, v níž byl třetí. Po dalším úseku se posunul dokonce na průběžnou pátou pozici.

Celkovému pořadí zatím dominují citroëny. Za Loebem, jenž vyhrál pět testů, je se ztrátou 26,5 sekundy Španěl Carlos Sainz. Třetí místo patří Belgičanovi Francoisi Duvalovi s fordem. Čtvrtý je úřadující mistr světa Nor Petter Solberg se subaru.

Smůlu měl bývalý šampión Marcus Grönholm z Finska, neboť hned na prvním úseku se svým peugeotem havaroval a s ulomeným kolem pro něj soutěž skončila.

Německá rallye - po 1. etapě
1. Loeb (Fr./Citroën)1:18:15,4 hod.
2. Sainz (Šp./Citroën)+ 26,5
3. Duval (Belg./Ford)+ 58,5
4. Solberg (Nor./Subaru)+ 1:10,8
5. Märtin (Est./Ford)+ 2:00,7
6. Panizzi (Fr./Mitsubishi)+ 2:12,6
7. Kresta (ČR/Škoda)+ 2:13,3
8. Bengue (Fr./Peugeot 206)+ 2:23,6
...
10. Gardemeister (Fin./Škoda)+ 2:43,1
15. Schwarz (Něm./Škoda)+ 4:27,5

Reklama

Související témata: