Hlavní obsah

O mistrovi sprintrallye rozhodne až Sosnová

VYŠKOV

Bitvu o desetiny sekundy v předposledním podniku domácího mistrovství ve sprintrallye vyhrála posádka Václav Pech ml.-Petr Uhel s Fordem Focus RS WRC. Na osmi měřených úsecích byli pětkrát nejrychlejší, zatímco jejich největší soupeři Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem s Peugeotem 206 WRC skončili druzí.

Foto: Novinky

Michal Ernst (vlevo) a Štěpán Vojtěch jsou vedoucí posádkou průběžné klasifikace.

Článek

Š. Vojtěch s Ernstem vedou o dva body celkovou klasifikaci a o mistrovi tak rozhodne až poslední díl šampionátu začátkem října v Sosnové.

"Byla to nádherná bitva skutečně o každou desetinku. Rozhodoval každý průjezd zatáčkou a od startu první rychlostní zkoušky jsme museli jet všichni naplno," řekl Právu spokojený Václav Pech. "Auto nám fungovalo perfektně," chválil techniku. "O mistrovi rozhodne závěrečný podnik, kdo z nás dvou bude před tím druhým, vyhraje. Skvělé je, že nás to opravdu baví, a nadšení jsou i diváci," dodal Pech.

Problémy Vojtěchů s technikou

Do bitvy o prvenství se chvíli zamotal i Tomáš Vojtěch, ale nakonec neudržel ani třetí příčku. "Naše vystoupení ve Vyškově výrazně ovlivnil problém se spojkou, který se objevil chvíli po startu RZ5. Víceméně je zázrak, že jsme dojeli až do cíle," vysvětil starší z Vojtěchů.

"Soutěž pro nás nezačala dobře, mechanici v pátek dělali na autě dlouho do noci, aby odstranili veškeré nedostatky," řekl po závodě první muž průběžného pořadí Štěpán Vojtěch. "Na první "rundě" ještě motor nejel podle mých představ a trochu jsme se potýkali s nastavením. Na prvních průjezdech jsme tak nabrali ztrátu, která se s námi táhla až do konce," dodal.

Výsledky:
1. Pech-Uhel (Ford Focus RS WRC) 36:05 min., 2. Štěpán Vojtěch-Ernst (Peugeot 206 WRC) 7,8 s., 3. Volf-Latif (Škoda Octavia WRC) 1:14,4 min., 4. Tomáš Vojtěch-Palivec (Peugeot 206 WRC) 1:14,6, 5. Otto-Ottová (Toyota Celica GT4) 2:37,5
celkově
1. Š. Vojtěch 141 b., 2. Pech 139, 3. T. Vojtěch 116, 4. Volf 53, 5. Otto 52.

Reklama

Související témata: