Hlavní obsah

V čele Britské rallye se usadil Loeb, Schwarz s fabií desátý

CARDIFF

Vedoucí muž mistrovství světa Sebastien Loeb s citroënem je zatím v čele Britské rallye. Francouzský jezdec byl nejrychlejší v úvodních dvou dnešních rychlostních zkouškách a před závěrečnou erzetou první etapy má náskok 12 sekund na mistra světa Pettera Solberga.

Foto: Citroën

Sebastien Loeb s citroenem na trati Rallye Akropolis.

Článek

Norský pilot stáje Subaru měl pomalejší začátek, ale odpoledne vyhrál pátý a šestý měřený úsek a předstihl Fina Marcuse Grönholma s peugeotem.

Posádky týmu Škoda Motorsport jsou na hranici první a druhé desítky. Nejlépe si vede zkušený Němec Armin Schwarz, kterému patří s fabií desáté místo. Na vedoucího Loeba však ztrácí přes pět minut a za osmým Finem Mikkou Hirvonenem, jenž figuruje na poslední bodované pozici v hodnocení jezdců, zaostává o více než dvě a půl minuty.

Loeb využil první pozice

Solberg dnes ráno začal svou cestu za třetím prvenstvím v Britské rallye po sobě lehkým poškozením vozu a po dvou erzetách ztrácel na Loeba téměř půl minuty. Pak začal zrychlovat a manko postupně umazával. "První dva úseky byly trochu těžší, moc mi to nešlo. V páté erzetě jsem doufal, že stáhnu na Sébastiena ještě víc, ale ke konci se začal přehřívat motor. Jinak jsem spokojený," uvedl Solberg.

Loeb těžil z toho, že jel první, neboť lesní cesty byly postupně čím dál více rozblácené. "Měli jsme čistou cestu a trochu na to šlápli, ale terén je tu opravdu zrádný," řekl Francouz, který byl ve Walesu loni druhý. V průběžném pořadí šampionátu vede o 30 bodů před Solbergem a míří k titulu.

V soutěži stále pokračuje český jezdec Milan Liška ze soukromého týmu Klub Fox Racing, který byl v absolutním pořadí po pěti erzetách na 48. pozici. Ve skupině N mu s vozem Mitsubishi patřilo 11. místo.

Britská rallye - 1. etapa (po šesti rychlostních zkouškách)
1. Loeb (Fr./Citroën)1:27:29,0 hod.
2. Solberg (Nor./Subaru)+ 12,0
3. Grönholm (Fin./Peugeot)+ 16,5
4. Märtin (Eet./Ford)+ 31,6
5. Sainz (Šp./Citroën)+ 1:33,8
6. Duval (Belg./Ford)+ 1:44,6
7. Rovanperä (Fin./Peugeot)+ 1:56,5
8. Hirvonen (Fin./Subaru)+ 2:30,4
9. Higgins (Brit./Ford)+ 5:09,4
10. Schwarz (Něm./Škoda)+ 5:13,8
11. Gardemeister (Fin./Škoda)+ 5:20,7
...
15. Paasonen (Fin./Škoda)+ 6:08,0

Reklama

Související témata: