Hlavní obsah

Kopecký osedlá fabii při Katalánské rallye

PRAHA

Stabilní dvojici továrního týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister, Armin Schwarz doplní při předposledním dílu letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích Jan Kopecký. Český jezdec se tak při Katalánské rallye stane již třetím pilotem, který v letošní sezóně dvoučlennou sestavu rozšíří.

Foto: PRÁVO/ARCHIV

Jan Kopecký pojede s fabií v Katalánsku.

Článek

Vedle Gardemeistera a Schwarze měl letos možnost usednout za volant tovární Fabie WRC také Fin Jani Paasonen, který jel soutěže ve Finsku a Velké Británii, v Německu byl třetím jezdcem Roman Kresta.

Mladoboleslavský tým Kopeckého podporuje v letošní sezóně i v českém šampionátu, ve kterém je bývalý okruhový závodník společně s Václavem Pechem hlavním aspirantem na titul. "Na tuto příležitost se velmi těším, i když je to pro mě hodně vysoká sázka. Nikdy jsem v Katalánsku nestartoval a mí soupeři znají tratě mnohem lépe," uvedl Kopecký v oficiální tiskové zprávě týmu.

Pro Kopeckého to bude třetí start v MS s podporou Škody. V loňské sezóně se ještě s octavií WRC představil v Německu, kde skončil dvacátý, a ve Velké Británii. Tam však bylo jeho účinkování velmi krátké, ze soutěže odstoupil po technických problémech před sobotní etapou. Odjel tak pouze úvodní diváckou supererzetu.

V Katalánsku chce dojet hlavně do cíle. "Musím se snažit o rychlou a bezpečnou jízdu až do cíle, abych získal co nejvíce zkušeností. V té době už bude český šampionát za námi a já doufám, že to pro mě bude oslavná jízda," přál si Kopecký.

Reklama

Související témata: