Hlavní obsah

Kopecký se těší na boj s Pechem

Šestadvacátý ročník Rallye Příbram, která se jede jako sedmý díl letošního mezinárodního mistrovství České republiky, může být klíčem k boji o titul domácího šampióna. Ve hře zůstali už jen dva borci - Jan Kopecký (Škoda Fabia WRC) a Václav Pech (Ford Focus WRC). Oba borci mají na kontě 122 bodů. Jenže Pech nevyhrál jedinou soutěž, zatímco Kopecký dvě.

Foto: eWRC.cz/Martin Bobek

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia WRC na trati první etapy Rallye Tatry - Valašské rallye.

Článek

Pokud by tedy pilot Fabie WRC vyhrál a jeho sok nebodoval, může být o titulu jasno. Taková varianta se pranic nelíbí Pechovi, který se pyšní dvěma minulými tituly. A rád by uzmul třetí v řadě. I proto si pronajal nejnovější verzi továrního Fordu Focus WRC. "Jedině tak můžeme eliminovat technický náskok fabie. Za normálních okolností totiž na Kopeckého nemáme," přiznává Václav Pech.

Kopeckého konkurence neděsí

Dvojnásobný král českých rallye je známý svojí rozvahou, jen výjimečně se nechává strhnout k hazardní jízdě. Je však patrné, že zlatý hattrick ho nesmírně láká. "Pokud to půjde, budu útočit na první místo. Brzy poznám, jestli na Kopeckého stačím. Riskovat havárii nehodlám, ale když to bude vyrovnané, zaútočím," slibuje Pech.

Mladíčka Jana Kopeckého však zbrojení konkurence neděsí. "Je to dobře pro lidi i pro šampionát. Takový vůz v Česku dosud nejel," těší se dvaadvacetiletý pilot Fabie WRC, jedoucí s podporou továrního týmu Škoda Motorsport, kterého čeká na konci října Katalánská rallye. "Alespoň budu mít i na domácích tratích srovnání s kvalitním vozem i jezdcem. Jen taková konkurence mě může posunout dál," uvědomuje si Kopecký.

Kresta chybí

V loňské sezóně oslavil v Příbrami vítězství, Pech zde triumfoval v sezóně 2002. "Je dobře, že máme se zdejšími tratěmi zkušenost, ale loňské prvenství nemá žádný zvláštní význam."

Mezi 87 startujícími posádkami chybí například třetí v průběžném pořadí Roman Kresta či o stupínek hůře umístěný Martin Prokop. V sobotu je na programu dvanáct měřených úseků, první startuje ve čtvrt na devět, v neděli absolvují soutěží osm erzet. Vítěz bude jasný dvě hodiny po poledni.

Reklama

Související témata: