Hlavní obsah

Solberg vládne Italské rallye, Loeb je druhý

OLBIA (Itálie)

Úřadující světový šampion Petter Solberg drží pevně v rukou otěže Italské rallye. Norský jezdec na subaru je po druhé etapě stále v čele, na vedoucího muže MS Sébastiena Loeba má náskok 71 sekund. Solberg kraluje závodu na italském ostrově Sardinie stylem start-cíl. Do čela se dostal již po první erzetě a z čela ho od té doby nikdo nesesadil.

Článek

"Zase jsem dnes útočil. Při téhle rallye se neodpouští žádná chyba, protože když ji uděláte, můžete hned ztratit třeba minutu, a tím i vítězství. Pokud si chci zachovat byť jen minimální šanci na obhajobu titulu, musím tady vyhrát," řekl po skončení druhé etapy Solberg. Před Italskou rallye, třináctým závodem seriálu MS z šestnácti, činil jeho odstup za Loebem 28 bodů.

Pořadím za Solbergem pořádně zamíchala dnešní třetí erzeta. Fin Marcus Grönholm v ní měl problémy s motorem svého peugeotu a z druhého místa se propadl až na čtrnácté s obrovskou ztrátou. Grönholmův výpadek tak posunul na druhou pozici Loeba. "Nebudeme riskovat. Záleží mi na výhře v šampionátu, ne v této rallye. Jel jsem dnes jen tak rychle, jak jsem potřeboval," popsal strategii francouzský pilot.

Technické potíže se dnes nevyhnuly ani Grönholmovu krajanovi Harrimu Rovenperämu, jenž do devátého měřeného úseku kvůli potížím s elektronikou peugeotu ani neodstartoval a odstoupil ze sedmého místa. Hodně času ztratil také šestý Belgičan Francois Duval, který se se svým fordem ocitl mimo trať.

V rallye již nepokračuje ani jeden z vozů týmu Škoda Motorsport. Po pátečním odstoupení Toniho Gardemeistera, který jede alespoň mimo soutěž, se v dnešní druhé a celkově osmé erzetě rozloučil i Armin Schwarz. Zkušený německý závodník, jenž navíc zápasí s horečkou, odstoupil poté, co urazil kolo. V té době byl v průběžném pořadí desátý.

V neděli zakončí Italskou rallye třetí etapa, během níž na jezdce a jejich vozy čeká šest rychlostních zkoušek.

Výsledky - po druhé etapě:
1. P. Solberg (Nor./Subaru)3:44:43,7
2. Loeb (Fr./Citroën)+1:11,5
3. Sainz (Šp./Citroën)+2:22,6
4. Märtin (Est./Ford)+2:25,5
5. Navarra (It./Subaru)+8:39,8
6. Duval (Belg./Ford)+9:31,6
7. H. Solberg (Nor./Peugeot)+12:06,0
8. Galli (It./Mitsubishi)+18:38,5
9. Warmbold (Něm.)+21:10,5
10. Anderson (Švéd.)+22:37,0

Reklama

Související témata: