Hlavní obsah

Loebovi chybí k titulu pouhých pět bodů

OLBIA

Do konce MS v automobilových soutěžích zbývají tři soutěže (Korsika, Katalánsko, Austrálie) a o titulech šampiónů mezi jezdci i značkami je prakticky rozhodnuto. V boji o prvenství mezi jezdci je ve hře ještě třicet bodů, ale Nor Solberg by musel spoléhat na to, že dvě soutěže vyhraje, jednou bude nejhůř třetí a Francouz Loeb už nebude bodovat.

Foto: Citroën

Sébastien Loeb už prakticky může slavit titul.

Článek

Při rovnosti bodů by pak pro norského obhájce titulu hovořil větší počet vítězství. Těch mají zatím oba po pěti, ale Francouz nasbíral více druhých míst. Loeb se může stát mistrem světa už za čtrnáct dní na Korsice, stačí mu k tomu získat už jen pět bodů (1. místo - 10 b., 2. - 8, 3. - 6, 4. - 5, atd. až po 8. - 1) a není podstatné, zda Solberg zvítězí.

Také v šampionátu značek je v podstatě rozhodnuto. Ve zbývajících třech rallye se pojede ještě o 54 bodů (značka může v jedné soutěži získat až 18 b.). Citroen vede před Fordem o 47 b., takže mu stačí sedm bodů a obhájí titul, protože v případě bodové rovnosti má k dobru šest vítězství v rallye (pět Loeb, jedno Sainz) a Ford jediné (Märtin).

Reklama

Související témata: