Hlavní obsah

Sainzovi se stýská po 'staré' Korsické rallye

PRAHA

V novém formátu se o nadcházejícím víkendu představí Francouzská rallye na Korsice. Piloti během tří etap absolvují jen dvanáct rychlostních zkoušek, po dopoledních jízdách ve dvou měřených úsecích si stejné tratě zopakují i odpoledne. Ostřílený harcovník ve světovém šampionátu Carlos Sainz novinku s nadšením nevítá a už dopředu říká: "Bude to nuda!"

Foto: Citroën

Carlos Sainz

Článek

"Už na začátku sezóny při Rallye Monte Carlo jsem říkal, že formát menšího počtu rychlostních zkoušek, které se navíc dvakrát opakují, je pro piloty totálně nezajímavý," citoval španělského jezdce internetový server wrc.com.

"Možná se mýlím. Jsem ale prostě ze staré školy a proto se mi toto řešení nelíbí. Na druhou stranu věřím, že soutěž bude parádní," nechal se slyšet dvaačtyřicetiletý Sainz.

Na Korsice jezdci absolvují o čtyři erzety méně než loni, celková délka měřených úseků ale zůstane prakticky stejná (2003 - 397,4 km / 2004 - 387,8 km). "Erzety jsou zajímavé, dlouhé. Kdybych si ale mohl vybrat, určitě bych preferoval, aby jich bylo víc. Nás piloty by to víc bavilo," dodal dvojnásobný mistr světa z let 1990 a 1992.

Důvodem ke změně formátu soutěže na Korsice byly především problémy s diváky, kteří se hromadně přesunovali během jízd na měřených úsecích a často komplikovali průběh soutěže. Pořadatelé věří, že nové řešení pohyb fanoušků zmírní.

Reklama

Související témata: