Hlavní obsah

Fabie mají na Korsice odčinit výpadek ze Sardinie

PRAHA

Poslední dvě soutěžní srovnání v letošním roce čekají na tým Škoda Motorsport. Na Korsice i v Katalánsku (29. - 31. 10) půjde o asfaltové rallye. Už o nadcházejícím víkendu se Fabie WRC pilotované Němcem Schwarzem a Finem Gardemeisterem představí na francouzském ostrově, v rodišti slavného Napoleona. Pro mladoboleslavský tým půjde o třetí soutěž během pěti týdnů.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Jezdci továrního týmu Škoda Motorsport změří síly se světovou elitou na Korsice.

Článek

Před necelými čtrnácti dny, jen o pár desítek kilometrů jižněji na ostrově Sardinie na drsné italské šotolině ani jeden z pilotů mladoboleslavské stáje soutěž nedokončil. "Odstoupení na Sardinii pro nás bylo zklamáním," přiznává Martin Mühlmeier, vedoucí týmu Škoda Motorsport.

Cílem navázat na Finsko a Německo

Při předchozí Britské rallye viděl cíl jen Gardemeister, Schwarz s Paasonenem odstoupili. Na Korsice má být vše zapomenuto. Tým hodlá navázat na vystoupení z Německa a Finska a udělat další z vzestupných kroků, jejichž cílem je rvát se s konkurencí v příštím roce o přední umístění v šampionátu značek, do něhož se tým po letošní odmlce vrátí.

"Rozhodně se chceme představit v lepším světle než na minulé soutěži," přikyvuje před startem čtrnáctého dílu šampionátu Mühlmeier. Spoléhá na možnosti vylepšené Fabie WRC, která doznala úprav v rámci nové homologace už před rallye na Sardinii. Vylepšený výfukový systém, zadní část podvozku a vstřikování vody do sacího potrubí pro zvýšení výkonu motoru však nemělo v Itálii patřičný efekt.

"Na asfaltových soutěžích by se měla lépe projevit vylepšení, které jsme v rámci homologace mohli uskutečnit," je přesvědčen Mühlmeier, přestože Korsická rallye patří k nejnáročnějším v celém šampionátu.

Nasadí dva jezdce, v Katalánsku tři

Rovné úseky jsou na tratích výjimkou, spíše dominují zatáčky a hodně členitý charakter na horských silničkách lemovaných strmými srázy nahání místy až hrůzu. Možná i proto tým nasadí na Korsice jen osvědčenou dvojici jezdců Schwarz-Gardemeister.

V roli pozorovatele, který bude i testovat, se představí vedoucí muž průběžného pořadí českého šampionátu Jan Kopecký, jehož následně čeká coby třetího pilota mladoboleslavského týmu start při Katalánské rallye v posledních třech říjnových dnech.

Soutěž ve Španělsku bude posledním letošním vystoupením týmu v seriálu mistrovství světa, do jehož letošního ročníku nebyla mladoboleslavská stáj přihlášena a absolvovala pouze vybrané soutěže, jimiž byla Akropolis rallye a dále pak podniky ve Finsku, Německu, Británii a na Sardinii.

Fin Paasonen dojel coby třetí pilot Motorsportu na domácí soutěži šestý, jeho krajan Gardemeister osmý. V Německu dosáhl Schwarz dílčího úspěchu v podobě vítězství v erzetě, Gardemeister bral dva body za sedmé místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články