Hlavní obsah

Vojtěch předal policii záznam, má potvrdit jeho verzi

Rallyeový jezdec Tomáš Vojtěch vysvětloval ve čtvrtek policistům svou verzi případu, který se stal během sprintrallye v Sosnové na Českolipsku. Vojtěch měl zranit policistu, který prováděl běžnou silniční kontrolu a byl obviněn z útoku na veřejného činitele. Závodník svou vinu popírá a předal policistům videonahrávku, která by měla jeho slova potvrdit.

Foto: Novinky

Tomáš Vojtěch za volantem svého vozu.

Článek

Za obvinění, které policie vznesla, hrozí Vojtěchovi až pět let vězení. Policisté neuvolnili žádné nové informace k případu. Mluvčí českolipské policie Ivana Baláková řekla ČTK jen tolik, že trestní stíhání dál probíhá.

Vojtěchův právník Petr Ulmann potvrdil, že policii předali videozáznam, který měli po rallye k dispozici. Záznam by měl doložit jezdcovu nevinu. O tom, že by záznam poskytli i médiím, zatím podle Ulmanna neuvažovali. "Budu se o tom muset poradit se svým klientem," řekl právník.

Policisté hlídkovali na silnicích

Konflikt s policistou se odehrál v Sosnové na Českolipsku při závěrečném podniku mistrovství republiky v jednodenních automobilových soutěžích. Policie tam zavedla silniční kontroly poté, co si občané z okolí autodromu stěžovali na bezohledné chování některých závodníků na veřejných silnicích.

Obviněný závodník podle policie nejprve z jedné kontroly ujel a pak na startu do policisty záměrně najel. "Policista musel vyhledat ošetření na chirurgické ambulanci," dodala Baláková. Muž utrpěl lehké poranění páteře, které si vyžádá zřejmě dvoutýdenní pracovní neschopnost.

Právník závažnost policistova zranění zpochybňuje. Připustil však, že není lékař a nezná lékařský posudek. Teprve na jeho základě bude volit další postup. Nevyloučil ale, že si vyžádá revizi policistova zdravotního stavu.

Reklama

Související témata: