Hlavní obsah

Loeb vyhrál pošesté Mexickou rallye a zvýšil vedení v MS

Francouzský pilot Sébastien Loeb na citroënu vyhrál pošesté za sebou Mexickou rallye, třetí díl mistrovství světa v automobilových soutěžích. Osminásobný světový šampión po druhém vítězství v sezóně a celkem už 69. v kariéře zvýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí.

Foto: Eduardo Verdugo, ČTK/AP

Sébastien Loeb na Mexické rallye

Článek

Loeb se na mexické šotolině dostal do vedení v šesté z celkem 24 rychlostních zkoušek a první místo už nepustil. Záda mu kryl jeho nový týmový kolega Mikko Hirvonen z Finska, jenž dojel druhý s odstupem 42,4 sekundy. Bývalý jezdec Fordu je druhý i celkově, za svým bývalým velkým soupeřem v hodnocení MS zaostává o 16 bodů.

Třetí místo obsadil poslední "předloebovský" mistr světa Petter Solberg, jenž na fordu ztratil už více než dvě minuty. Norskému pilotovi pomohla k třetí příčce nehoda Jariho-Mattiho Latvaly, jenž šel v třetí erzetě od konce se svým fordem přes střechu a musel kvůli poškozenému rámu odstoupit.

První neevropská rallye letošního mistrovství světa se jela bez české účasti. Seriál pokračuje za tři týdny v Portugalsku.

Mexická rallye, třetí díl MS v automobilových soutěžích:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 4:15:32,7, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -42,4, 3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS) -2:11,4, 4. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -4:51,5, 5. Tänak, Sikk (Est./Ford Fiesta RS) -5:02,5, 6. Attíja, Bernacchini (Kat., It./Citroën DS3) -6:41,4.
Průběžné pořadí MS: 1. Loeb 66 b., 2. Hirvonen 50, 3. P. Solberg 47, 4. Östberg 27, 5. Latvala (Fin.) 26, 6. Novikov (Rus.) 21, ...Prokop (ČR) 4.

Reklama