Hlavní obsah

Místo oslav pral Kopecký kombinézu, aby na Valašsku nesmrděl

Radek MalinaPrávo

Má stoprocentní bilanci. Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport jel letos dva závody, pokaždé byl nejrychlejší. Nejprve ovládl na startu sezóny Jänner rallye, během víkendu si na Kanárských ostrovech připsal už sedmé vítězství kariéry v šampionátu Intercontinental rallye challenge. Na oslavy si však musel nechat zajít chuť.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Automobilový závodník Jan Kopecký

Článek

„Jen jsme ještě v sobotu chviličku poseděli s mechaniky v týmovém stanu v servisu na Kanárech, celou neděli jsem byl na cestě, a když jsem v noci dorazil domů, jen jsem si vyměnil věci v taškách a ještě si vypral zpocenou kombinézu, abych nesmrděl. Takže žádné bujaré oslavy rozhodně neproběhly," smál se třicetiletý pilot Fabie S2000.

V pondělí totiž spěchal na Valašsko, kde jej v pátek a v sobotu čeká druhý díl domácího šampionátu, v němž je jediným cílem zisk titulu.

„Už v úterý jsem testoval, abych si zvykl na odlišné podmínky," vyprávěl Kopecký. „Hlavně na českých cestách bude po zimě spoustu štěrku, což na Kanárech vážně nehrozilo," předpovídal pilot mladoboleslavského týmu zrádné podmínky.

Nejtěsnější vítězství v kariéře

Po víkendovém triumfu ho však jen tak něco nerozhodí. „Těsnější bitvu jsem v kariéře nezažil," pátral v paměti při vzpomínce na souboj s Norem Mikkelsenem. Rozdíl mezi oběma jezdci během patnácti rychlostních testů činil maximálně 5 vteřin. Celou dobu byl ve vedení Seveřan, až v poslední erzetě skočil do čela Kopecký.

„Já jel na sto procent, Andreas trošku za hranou. Ale bylo vidět, jak moc se na asfaltu zlepšil. Zaplatil si lekce u bývalého pilota formule 1. Nebýt jeho technických problémů, asi bych skončil druhý," doznal upřímně český pilot. Přestože nyní pojede „jen" domácí šampionát, v koncentraci nijak nepoleví. „Česká špička tratě dokonale zná a jezdí stejně rychle jako borci v IRC," naznačil Kopecký, že jen stoprocentní přístup mu i během 150 měřených kilometrů na Valašsku zajistí pokračování letošní neporazitelnosti.

Reklama

Související témata: