Hlavní obsah

Na Irské rallye se představí obě esa Škody Kopecký i Hänninen

Oba tovární jezdci Škody Jan Kopecký a Fin Juho Hänninen se představí v pátek a v sobotu na Irské rallye, třetím podniku Intercontinental rallye challenge v automobilových soutěžích. S podporou mladoboleslavské automobilky pojede v okolí Armaghu i úřadující šampión seriálu a vedoucí muž průběžného pořadí Nor Andreas Mikkelsen.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký.

Článek

Kopecký se při premiérovém startu v Irsku bude snažit hájit vítěznou sérii z letošního roku. Třicetiletý český jezdec vyhrál obě soutěže domácího mistrovství a nejrychlejší byl i v březnu na Kanárských ostrovech v druhém dílu IRC.

"Irsko je pro nás neznámou soutěží, čekají nás hrbolaté, úzké cesty a také velmi kluzký asfalt. Budeme se snažit navázat na letošní výkony a opět přispět značce Škoda body do hodnocení výrobců," uvedl Kopecký v tiskové zprávě.

Pořadatelé Irské rallye připravili pro více než sto přihlášených posádek, které budou startovat v IRC nebo místním šampionátu, trať s patnácti rychlostními zkouškami o celkové délce 221 km. Na začátek je čeká divácká erzeta v centru Belfastu, poté se soutěž přesune do 65 km vzdáleného Armaghu.

Průběžné pořadí (po 2 z 13 závodů):
1. Mikkelsen (Nor.) 43 bodů
2. Kopecký (ČR) 25
3. Wiegand (Něm.) 24
4. Hänninen (Fin.) 18
5. Monzón (Šp.) a Bouffier (Fr) oba 15

Reklama

Související témata: