Hlavní obsah

Na jihu Čech startuje nový ročník MČR ve sprintrallye

Praha

V okolí jihočeských Slavonic bude v sobotu zahájen nový ročník mistrovství České republiky v jednodenních automobilových soutěžích. Prvním závodem osmidílného seriálu bude Rallye Vrchovina, která nahradí soutěž pořádanou na Vysočině. Jezdci budou podle všeho bojovat o uvolněný titul, neboť loni nejlepší Pavel Valoušek momentálně starty ve sprintrallye neplánuje.

Foto: Zdeněk Sluka

Ilustrační foto

Článek

I tak bude adeptů na celkový triumf celá řada. S vozem Mitsubishi Lancer WRC plánuje závodit Antonín Tlusťák, s Citroënem Xsara WRC je přihlášen Roman Odložilík, Tomáš Kostka bude mít k dispozici jinou specifikaci citroënu - C4 WRC, do vozu kategorie WRC (Škoda Fabia) usedne i zkušený Karel Trněný nebo Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza).

Stejně jako v minulých letech budou o přední místa bojovat také piloti speciálů kategorie S2000 nebo skupiny N, jehož hlavní hvězdou bude Martin Semerád, který má zkušenosti i z mistrovství světa.

Pořadatelé Rallye Vrchovina připravili pro posádky, jichž se přihlásilo více než sto, trať se sedmi rychlostními zkouškami o celkové délce 70 km.

Kalendář MČR:
7. dubna - Rallye Vrchovina,
28. dubna - Thermica Rallye Lužické Hory,
12. května - Impromat Rallysprint Kopná,
9. června - Rallye Krkonoše,
28. července - Matrix M.V. Rallye Kostelec nad Orlicí,
11. srpna - Fuchs Oil Rallye Agropa Pačejov,
22. září - AZ Pneu Rallye Jeseníky,
20. října - Partr Rallye Vsetín.

Reklama

Související témata: