Hlavní obsah

Kopecký bude na Rallye Šumava hájit domácí neporazitelnost

Praha

Automobilový jezdec Jan Kopecký se bude na nadcházející Rallye Šumava snažit o udržení letošní domácí neporazitelnosti. Člen továrního týmu Škoda Motorsport je favoritem i nadcházejícího třetího závodu mezinárodního domácího šampionátu, který se na Klatovsku a Vimpersku uskuteční v pátek a v sobotu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Kopecký se Škodou Fabií S2000 během Barum rallye

Článek

"Má poslední zkušenost s Rallye Šumava je stará již sedm let. České prostředí pro nás však není žádnou neznámou a společně se špičkovým zázemím továrního týmu chceme navázat na výkony z prvních dvou soutěží," uvedl Kopecký, který ještě Šumavu nikdy nevyhrál. Při svých předešlých startech navíc často nedojel do cíle a jeho maximem je třetí místo z roku 2005.

Jeho hlavní soupeři Roman Kresta, Václav Pech i Pavel Valoušek již dokázali šumavskou rallye vyhrát. Úřadující šampión Kresta dokonce třikrát. "Konkurence zůstává nesmírně silná a boj o nejpřednější pozice slibuje vyrovnanou bitvu. Alespoň tomu věřím, i když je mi jasné, že Honza Kopecký bude opět nesmírně rychlý a pro Vaška Pecha je západočeská Šumava zase domácím závodem," uvedl Kresta, který v letošní sezóně startoval jen na Valašské rallye, kde byl druhý, a v průběžném pořadí seriálu mu tak patří čtvrté místo.

Srdeční záležitost

Za stoprocentním Kopeckým je druhý Pech, který se na domácí rallye těší. "Šumava je pro nás srdeční záležitostí. Máme to sem z Plzně nejblíže ze všech závodů a je to poznat i na podpoře fanoušků kolem trati na všech rychlostních zkouškách," podotkl Pech, jenž rallye dvakrát v kariéře vyhrál. Stále se sžívá s novým speciálem Mini, s nímž letos startuje. "Ještě se ho učíme poznávat. Zejména speciální části vozu, jako jsou diferenciály, převodovka, středová spojka," řekl.

Pořadatelé rallye, která byla před rokem předčasně zrušena po smrtelné nehodě, připravili pro posádky trať s patnácti rychlostními zkouškami o celkové délce 175 km. Součástí programu bude i soutěž historických vozů. "Do hry určitě vstoupí i nevyzpytatelné dubnové počasí. Jen mám trochu obavy, co při horším počasí udělá s erzetami pole historiků jedoucích před námi," uvedl Krestův navigátor Petr Gross.

Průběžné pořadí MMČR:
1. Kopecký (Škoda Fabia S2000) 100
2. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 65
3. Valoušek (Peugeot 207 S2000) 47
4. Kresta (Škoda Fabia S2000) 38
5. Orsák (Mitsubishi Lancer Evo IX) 32
6. M. Semerád (Mitsubishi Lancer Evo IX) 23.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články