Hlavní obsah

Kresta bude v Krumlově útočit na osmý triumf, favoritem rallye Kopecký

Český Krumlov

Úřadující domácí rallyeový mistr Roman Kresta se bude v pátek a v sobotu v Českém Krumlově snažit prodloužit unikátní sérii pěti výher a celkově již poosmé vyhrát oblíbenou jihočeskou soutěž. Hlavním favoritem ale Kresta tentokrát nebude, aspirantem číslo jedna na vítězství je Jan Kopecký. Tovární jezdec Škody totiž letos vyhrál všechny tři závody českého šampionátu.

Foto: www.roman-kresta.cz

Pilot rallye Roman Kresta

Článek

"Honza zatím doma vše vyhrál a v Českém Krumlově udělá maximum pro další kvalitní výsledek. Vždy jsme byli kousek za ním, tentokrát doufám, že se nám ho podaří ještě více potrápit," uvedl Kresta v tiskové zprávě svého Adell Mogul racing týmu.

Zrádné rychlostní zkoušky

Podle předpovědí by rallye mělo stejně jako před rokem provázet proměnlivé počasí. "Osobně bych si proměnlivé podmínky či vodu přál, ale je to otázka. Českokrumlovské rychlostní zkoušky jsou zrádné, což souvisí i s jejich rychlejším charakterem. A samozřejmě na vodě budou ještě o poznání těžší," řekl Kresta.

Kopecký na českých tratích proměnil šest posledních startů ve vítězství, naposledy neuspěl v srpnu 2010, kdy jeho snažení na Barum rallye zastavila nehoda. Zlínský závod ale tehdy jel hlavně jako součást seriálu Intercontinental rallye challenge.

"Samozřejmě budou všichni očekávat naše jasné vítězství, ale ve sportu vám dopředu nikdo nic nezaručí ani nedaruje. Jsme však připraveni na boj o přední příčky," uvedl Kopecký, který si ale uvědomuje, že Krestovi se na jihu Čech daří. "Roman je v Krumlově silný, ale chceme zase vyhrát," podotkl.

Medailové ambice mají i v průběžném pořadí třetí Václav Pech, čtvrtý Jaromír Tarabus nebo Pavel Valoušek, který vynechal předešlou Rallye Šumava.

"Najeli jsme další kilometry při testech, zase jsme auto o trochu víc vylepšili a podařilo se nám najít nastavení podvozku a diferenciálů, se kterým jsem spokojen. Krůček po krůčku naše auto dostáváme dál," pochvaloval si Pech, který letos premiérově startuje s mini.

Pořadatelé jubilejního 40. ročníku českokrumlovské rallye připravili pro posádky trať s 14 rychlostními zkouškami o celkové délce 178,7 km. Vítěz bude znám v sobotu po 16. hodině.

Průběžné pořadí Mediasport.cz MMČR v automobilových soutěžích:
1. Kopecký (Škoda Fabia S2000) 150, 2. Kresta (Škoda Fabia S2000) 76, 3. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 64, 4. Tarabus (Škoda Fabia S2000) 50, 5. Valoušek (Peugeot 207 S2000) 47, 6. M. Semerád (Mitsubishi Lancer Evo IX) 44.

Reklama

Související témata: