Hlavní obsah

Prokop je po prvním dnu Akropolis rallye šestý, vede Hirvonen

Lutraki
Aktualizováno

Martin Prokop je po prvním dnu řecké Akropolis rallye, šestého závodu mistrovství světa v automobilových soutěžích, šestý. V čele jedné z nejnáročnějších šotolinových rallye v kalendáři je osminásobný světový šampion a lídr průběžného pořadí seriálu Sébastien Loeb z Francie.

Foto: Sport.cz

Martin Prokop s vozem Ford Fiesta WRC

Článek

Loeb se do čela rallye dostal ve čtvrté erzetě, kdy se mu podařilo předstihnout Fina Jariho-Mattiho Latvalu. Podle prvních informací jej v posledním testu o 39 sekund porazil týmový kolega Mikko Hirvonen a dostal se tak do čela, následně byl ale Finův čas opraven.

Jednička Citroënu je tak po devíti rychlostních zkouškách v čele s náskokem 6,5 sekundy na Latvalu. Třetí je Latvalův kolega u Fordu Petter Solberg z Norska, který na Loeba ztrácí 17 sekund. Čtvrtý je Hirvonen.

Zbytek startovního pole již ztrácí. Pátý je Jevgenij Novikov a šestý Prokop, jenž se v průběhu dne držel většinou na osmém místě. Na posledním testu ale ztratili Nor Mads Östberg a Thierry Neuville z Belgie. Prokop zaostává za Loebem o 4:46 minuty.

Řecká rallye pokračuje v sobotu sedmi rychlostními zkouškami, v neděli je na programu zbývajících pět erzet.

Akropolis rallye, po 1. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) 2:14:01,3, 2. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -6,5, 3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS WRC) -17,7, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) -49,6, 5. Novikov, Giraudet (Rus., Fr./Ford Fiesta RS WRC) -3:54,9, 6. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -4:58,8.

Reklama

Související témata: