Hlavní obsah

Na titul ještě nemyslím, tvrdí dosavadní suverén MMČR Kopecký

Český Krumlov

Čtyři starty = čtyři vítězství. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký suverénně kraluje mezinárodnímu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích a je tak na nejlepší cestě získat druhý celkový triumf.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký

Článek

"Na titul nemyslím. Před začátkem sezony jsem si dal za cíl, že bych chtěl být na všech závodech, na kterých startuju, na bedně. A chci pro to udělat maximum," řekl třicetiletý Kopecký ČTK po triumfu na Rallye Český Krumlov. "Celkové výsledky neřeším," dodal.

Získat domácí mistrovský titul mu prý za úkol nedalo ani vedení mladoboleslavského týmu. "Určitě to chtějí, ale hlavní je pro mě i pro Juhu (Hänninena) pomoct škodovce získat třetí titul ve značkách v seriálu IRC," podotkl Kopecký, který český šampionát ovládl v roce 2004. Od té doby doma pravidelně nestartoval.

Závodník z Kostelce nad Orlicí si v Česku připsal sedmý triumf za sebou, naposledy prohrál ve Zlíně v roce 2010, kdy havaroval. "Já ale statistiky neřeším a nevedu si je. Je ale hezké, že jsme všechny závody vyhráli. Je to i díky týmu, škodovka udělala výborné auto a já mám tu čest být členem továrního týmu," řekl Kopecký.

Termínové kolize

Škoda v letošním roce nasazuje Kopeckého i jeho týmového kolegu Hänninena z Finska do třech seriálů - vedle českého šampionátu startují i v mistrovství Evropy a zejména v seriálu Intercontinental rallye challenge.

To sebou přináší i termínové kolize. Kopecký tak například nyní neví, zda bude za měsíc startoval v pátém závodě MMČR v Hustopečích, nebo v závodě IRC v Belgii.

"Myslím si, že minimálně na jednom ze závodů se ukážeme. Na kterém ale ještě sám nevím," smál se Kopecký, jemuž by ani případná neúčast v pátém z osmi dílů domácího seriálu cestu za celkovým triumfem neměla zkomplikovat. Do konečného hodnocení se totiž počítá šest výsledků.

Reklama

Související témata: