Hlavní obsah

Kopeckého čeká sicilská premiéra, hlavně se chce vyvarovat chyb

Palermo

Továrního jezdce Škody Jana Kopeckého čeká od čtvrtka do soboty premiérový start na Targa Florio rallye, pátém díle seriálu Intercontintal rallye challenge. Sicilská asfaltová soutěž nahradila v kalendáři původně plánovanou Maďarskou rallye a pro většinu zahraničních posádek bude velkou neznámou.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký

Článek

"Je jasné, že italští "dravci" zde budou velmi rychlí. Rallye bude náročným testem pro nás i celý tým. Chceme přirozeně skončit co nejvíce vpředu, a tak si nemůžeme dovolit žádné chyby," uvedl Kopecký, který bude opět startovat se spolujezdcem Pavlem Dreslerem.

Kopecký je v průběžném pořadí IRC druhý se ztrátou třinácti bodů na úřadujícího šampiona seriálu Andrease Mikkelsena z Norska, který má také k dispozici tovární zázemí Škody.

Na Sicílii bude ale hlavním aspirantem na vítězství Paolo Andreucci, který rallye již šestkrát vyhrál. Dvakrát se zde podařilo zvítězit i Salvatoru Riolovi. V popředí by měl figurovat také Giandomenico Basso, který vyrazí se startovním číslem 1.

Pořadatelé soutěže, která navazuje na tradici závodu Targa Florio, na němž si v roce 1928 připsala nejlepší výsledek v kariéře Eliška Junková, připravili pro startující trať pouze s jedenácti rychlostními zkouškami o celkové délce 170 kilometrů.

Průběžné pořadí IRC:
1. Mikkelsen (Nor./Škoda Fabia S2000)71
2. Kopecký (ČR/Škoda Fabia S2000)58
3. Hänninen (Fin./Škoda Fabia S2000)43
4. Sepp (Něm./Škoda Fabia S2000)34
5. Bouffier (Fr./Peugeot 207 S2000)27
6. Sordo (Šp./Mini John Cooper Works S2000)25
Týmy:
1. Škoda166
2. Peugeot102
3. Renault37

Reklama