Hlavní obsah

Kopecký je na Sicilské rallye po druhém dnu stále druhý

Palermo

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký drží po druhém soutěžním dnu druhé místo na Targa Florio rallye, pátém závodě seriálu IRC v automobilových soutěžích. Český pilot ztrácí po sedmi rychlostních zkouškách 4,5 sekundy na Nora Andrease Mikkelsena, který startuje také s podporou mladoboleslavské automobilky.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký se Škodou fabií

Článek

Loňský šampion IRC, který je i v čele průběžného pořadí šampionátu, dnes vyhrál pět měřených úseků. V předposlední dnešní erzetě se z vítězství radoval Kopecký, který si tak připsal druhý dílčí triumf v rallye. Nakonec totiž vyhrál i první erzetu, neboť původně nejrychlejší Katařan Rašíd Al Ketbi byl dodatečně penalizován za zkrácení trati.

"Snažíme se jet rychle a přitom neudělat chybu. Trať je rychlá, často se mění druh asfaltu. Hodně to klouže a místy je to i uskákané. Odstupy nejsou velké, čeká nás ještě tuhý boj," uvedl Kopecký v tiskové zprávě Škody.

Sicilská rallye v sobotu vyvrcholí závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami.

Targa Florio rallye, závod seriálu IRC v automobilových soutěžích - po 7. rychlostní zkoušce:
1. Mikkelsen, Floene (Nor./Škoda Fabia S2000) 53:23,5 min., 2. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia S2000) -4,5, 3. Basso, Dotta (It./Ford Fiesta RRC) -13,2, 4. Scandola, D'Amore (It./Škoda Fabia S2000) -23,6, 5. Andreucci, Andreussiová (It./Peugeot 207 S2000) -34,8, 6. Breen, Roberts (Ir./Peugeot 207 S2000) -52,8.

Reklama

Související témata: