Hlavní obsah

Loeb v Katalánské rallye skončil, vede Märtin

LLORET DE MAR

Již jistý světový šampion Sébastien Loeb nedokončí předposlední závod mistrovského seriálu, jímž je Katalánská rallye. Francouzský jezdec musel odstoupit před dnešní druhou rychlostní zkouškou z prvního místa, příčinou byla proražená nádrž s olejem. Do čela se tak dostal Estonec Märtin na fordu, vítěz předchozí rallye na Korsice.

Článek

Loeb přenocoval na prvním místě a průběžné vedení před Markkem Märtinem si upevnil i v dnešní úvodní erzetě. Pak se však během přejezdu na start druhé rychlostní zkoušky jeho citroën zastavil a pro mistra světa závody na asfaltových tratích v Katalánsku skončily.

Märtin dnes vyhrál jen dva měřené úseky, přesto vede s náskokem bezmála 40 sekund před Finem Marcusem Grönholmem s peugeotem a má blízko ke třetímu vítězství v sezóně. Třetí místo patří Loebovu týmovému kolegovi, loučící se legendě Carlosi Sainzovi.

Kopecký už ani mimo soutěž

V soutěži pokračují i v druhé etapě dva vozy týmu Škoda Motorsport s Toni Gardemeisterem a Arminem Schwarzem, oba se pohybují na rozhraní první a druhé desítky. Němec Schwarz postupně stahuje náskok svého finského kolegy, k čemuž mu pomohl i celkově třetí nejlepší čas v osmé erzetě.

Po páteční nehodě se mechanikům nepodařilo opravit fabii Jana Kopeckého, jenž zdemoloval předek auta v posledním úseku první etapy. Český mistr už tedy nepokračuje ani mimo soutěž.

Jezdci dnes absolvovali jen sedm místo osmi plánovaných erzet. V pořadí desátou zkoušku pořadatelé z bezpečnostních důvodů zrušili, protože na její trati se shromáždilo příliš mnoho diváků.

Výsledky - po druhé etapě:
1. Märtin (Est./Ford)2:31:31,6
2. Grönholm (Fin./Peugeot)+39,7
3. Sainz (Šp./Citroën)+51,1
4. Sarrazin (Fr./Subaru)+2:10,9
5. P. Solberg (Nor./Subaru)+2:39,4
6. Sola (Šp./Mitsubishi)+2:51,4
...
10. Gardemeister (Fin./Škoda)+4:07,1
11. Schwarz (Něm./Škoda)+4:19,2

Reklama

Související témata: