Hlavní obsah

V čele Rallye Nový Zéland je Loeb, krok s ním drží jen Hirvonen

Auckland

Sébastien Loeb už od začátku Rallye Nový Zéland nenechává nikoho na pochybách, kdo je na šotolinovém závodě pánem. Osminásobný světový šampión v páteční osmé rychlostní zkoušce předstihl svého stájového kolegu Mikko Hirvonena z Finska a usadil se v čele soutěže.

Foto: Zdeněk Sluka.

Sébastien Loeb s Citroënem.

Článek

Zatímco Hirvonen na Loeba ztrácí jen čtyři sekundy, aktuálně třetí Rus Jevgenij Novikov je zpět již o minutu a půl. Až čtvrtý je lepší z dvojice továrních jezdců fordu Petter Solberg z Norska. Týmová jednička Jari-Matti Latvala je aktuálně devátý, když za Loebem zaostává o téměř pět minut. Finský pilot si cestu za úspěšným výsledkem zkomplikoval v sedmém testu, kdy chyboval, skončil mimo trať a ztratil přes čtyři minuty.

Rallye Nový Zéland, závod mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) 2:07:35,0, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) -4,0, 3. Novikov, Giraudet (Rus.,Fr./Ford Fiesta RS WRC) -1:31,0, 4. P. Solberg, Patterson (Nor.,Brit./Ford Fiesta RS WRC) -1:39,3, 5. Tänak, Sikk (Est./Ford Fiesta RS WRC) -1:47,0, 6. Neuville, Gilsoul (Bel./Citroën DS3 WRC) -2:18,0.

Reklama

Související témata: