Hlavní obsah

Štěpán Vojtěch ve Waldviertel rallye stříbrný

HORN

Na programu druhé etapy rakouské OMV Waldvietrel rallye bylo v sobotu osm rychlostních zkoušek. Pět z nich vyhrál český pilot Štěpán Vojtěch s vozem Peugeot 206 WRC. Nicméně ani vynikající výsledky druhé části Vojtěchovi, jehož starší bratr Tomáš odstoupil v úvodu etapy kvůli technickým potížím, k vítězství nepomohly. Z prvenství se radoval Maďar Balázs Benik.

Foto: Novinky

Štěpán Vojtěch na startu českokrumlovské rallye. (Ilustrační foto)

Článek

Po první etapě byl Štěpán Vojtěch na pátém místě a na vedoucího Maďara ztrácel tři minuty dvacetčtyři vteřiny. První překvapení se odehrálo v úvodní etapě, která se jela na Nordringu s šotolinovým povrchem, neboť Vojtěch dokázal porazit všechny soupeře. Benik skončil až 19. se ztrátou 45 vteřin. Vojtěch se tak v průběžném hodnocení přesunul na třetí příčku.

Nad celým regionem Waldviertel se v pátek v noci snášel slabý déšť a meteorologové předpovídali na sobotu podobné počasí. Naštěstí se jejich předpověď nenaplnila a český pilot OMV Rallye teamu se tak mohl soustředit na ukrajování vteřinek z Maďarova náskoku.

Po 15. erzetě, kterou Benik dojel jako čtvrtý a Vojtěch první, se český pilot posunul o jednu příčku výše. Benik měl velký náskok a jel spíše na jistotu, bylo více než zřejmé, že další dvě etapy budou pouze o udržení druhého místa. Závěrečná 17. etapa se jela opět na Nordringu. Na nordringské šotolinové erzetě o délce 12,44 km Benik pojistil své celkové prvenství v OMV Waldviertel Rallye časem 8:03,9 vteřiny.

Výsledky 24. OMV Rallye Waldviertel
1.Balázs Benik (Maď.)Ford Focus WRC 022:18:03,3
2.Štěpán Vojtěch (ČR)Peugeot 206 WRC+2:21,1
3.Beppo Harrach (Rak.)Mitsubishi Lancer Evo VI+2:49,3
4.Hermann Gassner (Něm.)Mitsubishi Lancer Evo VII+4:31,1
5.Johann. Holzmüller (Rak.)Mitsubishi Evo V+5:30,2

Reklama

Související témata: