Hlavní obsah

Kopecký ovládl Rallye Hustopeče a nezadržitelně míří za titulem

Hustopeče

Vítězné tažení továrního jezdce Škody Jana Kopeckého v mezinárodním mistrovství republiky v rallye pokračuje. Jedenatřicetiletý pilot suverénně ovládl Rallye Hustopeče, pátý díl šampionátu, a je na nejlepší cestě získat celkový triumf. Kopecký vyhrál všechny letošní rallye a k zisku titulu mu stačí ve zbývajících třech závodech sezony nasbírat 14 bodů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Kopecký na trati Rallye Hustopeče

Článek

Kopecký vykročil za obhajobou loňského vítězství na jihomoravské soutěži už v pátek, kdy se hned na začátku dostal do čela průběžného pořadí. Nakonec druhý Roman Kresta, který jej jako jediný ještě může teoreticky o titul připravit, za ním sice v první etapě zaostal jen o necelých pět sekund, v sobotu se ale Kopeckého náskok postupně zvyšoval až na konečných 33 vteřin.

"Jsme s Pavlem (Dreslerem - spolujezdec) velmi šťastní. Pátý start, páté vítězství. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, a opravdu nebylo. V Hustopečích se ale vždycky dobře závodí, a když člověk vyhraje, pocity jsou ještě lepší," řekl Kopecký, kterému k titulu stačí skončit jednou do čtvrtého místa. "Já chci na každém závodě skončit na bedně," podotkl s úsměvem.

Kresta si po prvním dnu rallye pochvaloval, že se mu podařilo letos nejlépe vstoupit do závodu, dobrou náladu měl i v cíli. "Mám za sebou první závod v sezóně, s nímž jsem stoprocentně spokojený. Dnes mi nevyšla jedna erzeta, jinak jsem dokázal s Honzou držet krok. Ale kdybych měl jet ještě rychleji, šlo by o příliš velký risk," uvedl Kresta v tiskové zprávě rallye. Stále ještě úřadující šampión je realista, boj o titul již považuje za rozhodnutý.

Třetí místo dlouho držel Václav Pech, ale v desátém měřeném testu havaroval a poté z rallye odstoupil. Na pomyslný bronzový stupínek poté vystoupil Jaromír Tarabus, který za Kopeckým zaostal o 1:28 minuty a podtrhl tak úspěch vozů Škoda Fabia S2000. Čtvrtý byl Pavel Valoušek s peugeotem a pátý skončil nejrychlejší z jezdců usedajících do produkčních vozů Jaroslav Orsák.

Šestým dílem MMČR bude Rallye Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi, která se uskuteční od 13. do 15. července.

Agrotec Rallye Hustopeče:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia S2000) 1:25:39,8, 2. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) -33,3, 3. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -1:28,5, 4. Valoušek, L. Kostka (Peugeot 207 S2000) -1:30,9, 5. Orsák, Šmeidler (Mitsubishi Lancer Evo IX) -3:06,0, 6. Štajf, Ehlová (Subaru Impreza STI) -4:17,5.
Průběžné pořadí MMČR:
1. Kopecký 250, 2. Kresta 152, 3. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 97.

Reklama

Související témata: