Hlavní obsah

Rallye Bohemia poznamenala tragédie. Spolujezdec Ceplecha po nárazu do stromu zahynul

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Tragická událost poznamenala 39. ročník Rallye Bohemia, šestý závod mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Bohuslav Ceplecha, navigátor Martina Semeráda, v sobotu dopoledne i přes veškerou péči podlehl následkům těžkého zranění z třetí rychlostní zkoušky.

Foto: Zdeněk Sluka

Navigátor Bohuslav Ceplecha, který na Rallye Bohemia tragicky zahynul.

Článek
Fotogalerie

„Došlo k nárazu do stromu, kterému spolujezdec posádky číslo 9 Bohuslav Ceplecha i přes okamžitou péči lékařů podlehl," potvrdil Sport.cz Petr Eliáš, tiskový mluvčí Rallye Bohemia.

„Lékaři přímo na místě prováděli dlouhou dobu resuscitaci, na místě zasahoval i vrtulník. V tuhle chvíli nejsem schopen říct, jestli byl spolujezdec převezen do nemocnice, nebo svým zraněním podlehl na místě," pokračoval. Podle ředitele krajské záchranky v Libereckém kraji Stanislava Mackovíka Ceplecha zemřel při převozu do nemocnice.

Stav Semeráda není vážný

Martin Semerád, jezdec vozu Mitsubishi Lancer EVO IX, utrpěl středně těžká zranění a pobývá v nemocnici v Liberci. Podle mluvčí liberecké nemocnice Věry Dentonové není jeho stav vážný. "Má poraněnou klíční kost, není to závažné poranění," řekla mluvčí.

Organizační výbor následně rozhodl, že závod bude předčasně ukončen.

Nehody od samého začátku

Rallye Bohemia provázely nehody už od pátku. Ještě před dnešním startem poničila při takzvaném shakedownu vůz největší hvězda Mads Östberg z Norska, na první erzetě pak havarovali další favorité Roman Kresta a Juho Hänninen. Po předčasném ukončení soutěže se body neudělovaly.

Semerád s Ceplechou vstupovali do 39. ročník tradiční soutěže v okolí Mladé Boleslavi na šestém místě průběžného pořadí mezinárodního mistrovství republiky a jako lídři produkčních vozů třídy 3.

"Musíme zde uspět, abychom naši pozici upevnili. Jarin Orsák je za námi velmi blízko. Rád bych navázal na výsledek z Českého Krumlova," plánoval před soutěží Semerád.

"Rallye Bohemia patří mezi mé oblíbené soutěže, i když jsem ji zatím nikdy nedokončil," uvedl dvaadvacetiletý jezdec.

Reklama

Související témata: