Hlavní obsah

Semerád se po tragické nehodě rozhodl přerušit kariéru

Praha

Automobilový jezdec Martin Semerád se po tragické nehodě na červencové Bohemia rallye, při které zahynul jeho spolujezdec Bohuslav Ceplecha, rozhodl přerušit kariéru. V nejbližší době by se za volantem vozu Mitsubishi Lancer neměl objevit, v týmu jej nahradí Martin Hudec.

Foto: Zdeněk Sluka

Martin Semerád, jehož zranění není vážné.

Článek

"Osobně se v nejbližší době za volantem rallye auta nevidím. Zároveň ale vím, že závody se staly nedílnou součástí mého života a nedokážu, a ani by to nebylo fér, držet se úplně mimo," uvedl Semerád v oficiální tiskové zprávě. Své zapojení do chodu Semerád rallye týmu ale nespecifikoval.

Dvaadvacetiletý jezdec zároveň poděkoval za podporu, které se mu po nehodě dostalo. "Obrovský dík a úctu si zaslouží všichni, kdo se nám snažili při nehodě pomoci. Je to pro nás pro všechny velmi těžké, co se stalo, a budeme se snažit jít dál," řekl Semerád, kterého podporovala i Ceplechova rodina.

Semerád havaroval 14. července, v třetí rychlostní zkoušce Bohemia rallye narazil jeho vůz do stromu. Vážně zraněný Ceplecha zemřel při převozu do nemocnice v Liberci. Organizátoři následně šestý díl mezinárodního mistrovství České republiky předčasně ukončili.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články