Hlavní obsah

VIDEO: Kubica se vrátil ve velkém stylu! Rallye v Itálii vyhrál s téměř minutovým náskokem

Někdejší pilot formule 1 Robert Kubica se po loňské těžké nehodě vrátil do rallye a hned o sobě dal pořádně vědět. Polský jezdec ovládl v Itálii Gomitolo Ronde di Lana se Subaru Impreza S12b WRC. Před druhým Omarem Bergem měl téměř minutový náskok.

Návrat Roberta Kubici za volant

 
Článek

Sedmadvacetiletý pilot havaroval loni v únoru při regionální rallye Ronde di Andora v Itálii. Narazil do svodidel, na něž se auto doslova napíchlo. Jezdcova zranění byla hodně vážná, hrozila mu dokonce amputace pravé ruky. V nemocnici si Kubica pobyl dva měsíce a podstoupil hned pět operací, aby byla obnovena funkce předloktí a svalů.

Po dlouhých dvaceti měsících usedl znovu do soutěžního vozu, aby absolvoval ostrý závod. V Itálii se od něj příliš nečekalo, jenže Kubica zazářil. Vyhrál všechny čtyři fáze závodu a svému nejbližšímu soupeři nadělil skoro minutu.

Rodák z Krakova si triumfu váží, jeho cílem však nadále zůstává návrat do formule 1. "Být tady je dobrý krok, ale já bych byl raději někde jinde," řekl Kubica před začátkem závodu serveru SkySport24. "Jsem ještě pořád na dlouhé cestě. Pravděpodobně už nikdy nebudu na fyzické úrovni jako dřív, nemám ovšem v úmyslu se vzdát," uvedl bývalý jezdec týmu Renault.

Kubicova pravá paže stále ještě není zcela v pořádku. Jeho návrat za volant mu však dal naději. "Mým cílem je pořád návrat do formule 1. Nejbližší měsíce ukážou, jestli se mi to povede příští rok nebo až v roce 2014," dodal pro web planetf1.com.

Reklama

Související témata: