Hlavní obsah

Po Tlusťákově nehodě zemřel divák, Asturijská rallye byla ukončena

Po nehodě české posádky Antonín Tlusťák - Jan Škaloud, při níž zahynul jeden divák, byla předčasně ukončena Asturijská rallye, devátý díl mistrovství Evropy. Ze stejného důvodu se nedojela na začátku září ani předchozí zlínská Barum rallye, při níž vletěl mezi fanoušky vůz Václava Kopáčka a Tomáše Singera a jednoho z příznivců usmrtil.

Článek

Tlusťák v sobotu ve Španělsku v osmé rychlostní zkoušce dostal smyk a narazil se svým vozem Škoda Fabia Super 2000 do svodidla, na kterém stáli diváci. Podle českého jezdce šlo přitom o prostor, kam fanoušci nesměli.

"S autem jsme spadli na další cestu přímo pod tratí. Poškození vozu nebylo vážné a chtěli jsme pokračovat, ale až v tomto momentě nás diváci upozornili na naštěstí, ke kterému došlo. Po nárazu do svodidla byl těžce zraněn jeden ze španělských fanoušků, který zranění bohužel podlehl. Druhý utrpěl lehké zranění," uvedl v prohlášení na serveru autosport.cz Tlusťák, který byl po sedmi měřených úsecích v čele soutěže s náskokem osmi sekund.

Policie podle něj po rychlém vyšetření havárie konstatovala, že za ni česká posádka nemohla. "Obdrželi jsme rovněž omluvu z úst bezpečnostního delegáta. Na místo nehody se dostavila také přítelkyně usmrceného diváka a jeho bratr. Oba na místě vyjádřili svou lítost a zároveň se nám za tuto pro všechny nepříjemnou situaci omluvili. Dokonce nás přesvědčovali, abychom v soutěžích pokračovali," uvedl Tlusťák, který je v průběžném pořadí ME na 19. místě s 20 body.

Do konce evropského šampionátu, v němž vybojoval v roce 2010 druhé místo a loni byl celkově třetí, zbývají tři rallye. Titul už má jistý tovární jezdec Škody Fin Juho Hänninen.

Reklama

Související témata: