Hlavní obsah

VIDEO: Hyundai v Paříži odtajnil zbrusu nový WRC speciál

Praha/Paříž

Mezi první premiéry pařížského autosalónu, který se v metropoli nad Seinou koná tento týden, se zařadila také novinka od automobilky Hyundai. Korejský výrobce představil vůz specifikace WRC postavený na modelu i20, s nímž se již v příští sezóně hodlá v omezeném rozsahu vrátit mezi rallyeovou elitu.

Hyundai iv20 WRC

 
Článek

Automobilka Hyundai se ze scény světové rallye stáhla v roce 2003 poté, co nedokázala s modelem Accent WRC náležitě bojovat s konkurencí. Návrat do rallye ale patřil k dlouhodobým prioritám společnosti a díky změnám v technické specifikaci WRC, které přispěly ke snížení nákladů, se comeback stane již v příští sezóně skutečností.

„Mistrovství světa v rallye patří mezi nejdramatičtější sportovní série na planetě. Je to spektákl naplněný vzrušením a dynamikou - což perfektně sedí ke značce Hyundai," poznamenal k premiéře marketingový ředitel evropské divize automobilky Mark Hall. Právě v Evropě vývoj speciálu s pohonem všech čtyř kol probíhal a jde o první rallyeový vůz vyrobený přímo korejskou automobilkou. Zmiňovaný Accent WRC pro Hyundai připravovala britská firma Motor Sport Developments.

„WRC představuje pro výrobce automobilů jednu z největších výzev. Hyundai se chce prezentovat jako inženýrsky excelentně ošetřená a spolehlivá značka a naše účast by měla přispět k vylepšení pozice osobních vozů," dodal Hall.

Automobilka zatím nezveřejnila konkrétní rallyeový program, podle britského magazínu Autosport se ale očekává v příští sezóně účast na vybraných podnicích MS. V roce 2014 by pak Korejci měli absolvovat již kompletní šampionát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články