Hlavní obsah

Sainz vyvázl z nehody v Austrálii bez zranění

PERTH

Jezdec továrního týmu Citroën Carlos Sainz i jeho spolujezdec Marc Marti skončili v nemocnici poté, co narazili do stromu během úterního tréninku na Australskou rallye. Podle zpráv z týmu vyvázli oba muži z nehody bez zranění a ve středu se opět zapojí do přípravy na závěrečný podnik letošního mistrovství světa.

Foto: Citroën

Pilot stáje Citroën Carlos Sainz při druhé etapě Australské rallye.

Článek

Mluvčí týmu Citroën označil nehodu za drobnou. "Byla to pouze epizodní záležitost, která se obešla bez zranění. Pořadatelé nicméně trvali na tom, aby oba absolvovali lékařské vyšetření," řekl na internetových stránkách BBC.

K havárii došlo během rekognoskace tratě, Sainzův vůz trefil strom zhruba ve čtyřicetikilometrové rychlosti. Žádná další posádka se na nehodě nepodílela.

Poslední soutěž letošního ročníku mistrovství světa začne v okolí Perthu v pátek. Pro dvaačtyřicetiletého Sainze bude soutěž v Austrálii poslední v bohaté, osmnáct let dlouhé kariéře.

Za tu dobu španělský jezdec vyhrál šestadvacet závodů, což jej řadí na první místo historických tabulek. Celkem absolvoval v seriálu mistrovství světa 194 soutěží a dvakrát se stal mistrem světa (1990, 1992).

Reklama

Související témata: