Hlavní obsah

Sainz má poraněnou krční páteř, v Austrálii nepojede

Španěl Carlos Sainz při Australské rallye tečku za svou kariérou neudělá. Prohlídka po úterní havárii, při níž Sainz naboural během tréninku do stromu, odhalila u dvaačtyřicetiletého veterána automobilových soutěží poškozenou ploténku v krční páteři a lékaři mu raději start v závěrečném podniku mistrovství světa nedoporučili.

Foto: Citroën

Carlose Sainze za volantem citroënu diváci v Austrálii neuvidí.

Článek

Podle původních zpráv z týmu Citroën měli oba jezdci, Sainz i jeho spolujezdec Marc Marti, vyváznout z lehké nehody bez zranění a ve středu se měli opět zapojit do přípravy na Australskou rallye. Všechno je ale nakonec jinak.

Lékaři v Perthu objevili u Sainze poškozenou ploténku v krční páteři a usoudili, že start rekordmana v počtu vítězství v seriálu mistrovství světa by byl příliš velkým rizikem.

"Nehodlám takový risk podstupovat. Doktor mi řekl, že i drobný náraz by mohl mít velmi vážné následky," uvedl Sainz pro BBC. Lékaři navíc zafixovali páteř dvojnásobného mistra světa krčním límcem.

Sainz tak přišel o možnost rozloučit se v akci se světovým šampionátem a počet jím odjetých podniků se zastavil před čtrnácti dny při Katalánské rallye na čísle 194.

"Škoda. Jenom se potvrdilo, že člověk nemůže nikdy vědět, co se stane. Stěžovat si ale není na co. Oslava mého třetího místa v Katalánsku byla parádní," neztrácel dobrou náladu Sainz.

Reklama

Související témata: