Hlavní obsah

Hlavní hvězdou Pražského rallyesprintu bude Španěl Sordo

Praha

Tovární jezdec Mini Daniel Sordo ze Španělska bude hlavní hvězdou letošního Pražského rallyesprintu. Devětadvacetiletý pilot se na soutěži, která tradičně uzavírá českou motoristickou sezónu, představí s vozem Mini John Cooper Works WRC, s nímž startuje i ve světovém šampionátu. Osmnáctý ročník Pražského rallyesprintu se uskuteční v sobotu 1. prosince.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Daniel Sordo s vozem Mini John Cooper Works WRC.

Článek

Start Sorda zajistil dovozce britské automobilky, společnost Invelt, která v Česku podporuje Václava Pecha. Přední domácí jezdec startuje od letošního roku v českém šampionátu také s vozem Mini, ale s úpravou pro kategorii S2000. Na Pražském rallyesprintu pojede ale i Pech se specifikací WRC.

"Moc se na to těším. Je to jediná soutěž, na které mě sportovní řády dovolují jet se silnější verzí Mini, než s jakou startuji v našem mistrovství. Samozřejmě mě láká jezdecké srovnání se Sordem, ale nejen s ním, každoročně zde startuje spousta kvalitních soupeřů a rozdíly v cíli jsou v desetinách sekundy," uvedl Pech, který si loni připsal rekordní osmé vítězství.

Nejlepším výsledkem Sorda v letošní sezóně je druhé místo z Monte Carla, v průběžném pořadí MS patří bývalému kolegovi Sébastiena Loeba z Francie v továrním týmu Citroën deváté místo. Startoval však jen v sedmi rallye.

Populární soutěž bude mít opět centrum na dostihovém závodišti v Praze Chuchli, kde se pojede i většina rychlostních zkoušek. Přesný harmonogram ještě pořadatelé oficiálně nezveřejnili, plánují ale uspořádat soutěž se sedmi rychlostními zkouškami o celkové délce 41,80 km.

Reklama

Související témata: