Hlavní obsah

Loeba nahradí v továrním týmu Citroënu Španěl Sordo

Paříž

Španělský jezdec Daniel Sordo se vrací do továrního týmu Citroënu. Devětadvacetiletý pilot bude týmovým kolegou Mikka Hirvonena z Finska, nahradí tak devítinásobného světového šampióna Sébastiena Loeba z Francie, který by se měl v příští sezóně věnovat hlavně závodům na okruzích.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Francouz Sebastien Loeb se příští rok v rallye nepředstaví.

Článek

Sordo hájil barvy Citroënu v letech 2005 až 2010, poté byl členem týmu Mini. Představitelé francouzské automobilky se jej rozhodli definitivně angažovat po jeho výkonu na nedávné Španělské rallye, na které obsadil deváté místo, ale vyhrál několik rychlostních zkoušek. O lepší výsledek jej připravila nehoda v první etapě, po níž se do rallye vrátil jen díky takzvanému pravidlu superrallye a s penalizací.

"Je jasné, že Dani je hodně rychlý, a ve Španělsku dokázal, že může soupeřit s nejlepšími," řekl šéf týmu Yves Matton. Druhým kandidátem na místo po Loebovi byl Nor Mads Östberg, který doposud startoval v privátním týmu s fordem. "Dani je v týmu velmi oblíbený a všichni ho vidí rádi zpět," dodal Matton.

Nadšený z návratu byl i samotný Sordo. "Je to velká příležitost. Stále čekám na své premiérové vítězství v mistrovství světa a věřím, že v příštím roce se mi to podaří," uvedl Sordo, který v MS odjel 90 závodů a jedenatřicetkrát se umístil na medailových pozicích.

Reklama

Související témata: