Hlavní obsah

VIDEO: Zakazovat rallye je nesmysl, říká závodník, jenž sám prožil na trati tragédii

Radek MalinaSport.czPrávo

Čtyři měsíce uplynuly od tragédie, kdy při Bohemia rallye zemřel navigátor Bohuslav Ceplecha. Za volantem havarovaného Mitsubishi Lancer Evo IX tehdy seděl Martin Semerád, který z nehody vyvázl se zlomenou klíční kostí. Během nadcházejícího víkendu se poprvé vrátí do závodů. Pojede exhibiční Setkání mistrů na okruhu v Sosnové. Akce se uskuteční jako Memoriál Bohuslava Ceplechy, na jehož počest dvaadvacetiletý závodník nyní zveřejnil šestiminutové video pod názvem One day my way, které mapuje cestu už neexistující posádky za vítězstvím v Rallye Krkonoše 2012. "Jde o připomínku jednoho z nejkrásnějších dnů, které jsme s Bohoušem prožili," říká Martin Semerád v rozhovoru nejen o letní tragédii, ale i současné situaci v automobilovém sportu.

Martin Semerád - One Day My Way.

 
Článek

Je zveřejnění videa z průběhu soutěže počínaje ranním vstáváním, přes navigování, dění v servisu až po závěrečnou oslavu záměrně načasované právě směrem k Setkání mistrů?

Původně jsme snímek chtěli zveřejnit den po Bohemia rallye. Jenže po tehdejších událostech pochopitelně nikdo neměl náladu ukazovat video na oslavu našeho úspěchu. Po dlouhé úvaze jsme vše trošku upravili a pojali snímek jako vzpomínku na jeden z nejkrásnějších dnů našeho společného závodění.

Během víkendu znovu usednete do závodního vozu. Poprvé od červencové tragédie. V jakém rozpoložení do soutěže v Sosnové půjdete?

Nemohu říct, že bych se těšil. Jde o první krok zpátky. Uvidím, jestli mě budou dusit vzpomínky. Pokus bych nazval takovým sterilním, protože pojedu na okruhu, bez spolujezdce. Následně jsem měl v plánu účast na Pražské sprintrally, ale po tragédii v Uherském Brodě během minulého víkendu byla zrušena. Tudíž mě čeká závod na Slovakia ringu, kde vedle sebe budu mít spolujezdce. A pak se uvidí. Bohouš zemřel při sportu, v němž jsme se chtěli pokusit být nejlepší. Proto chci zkusit návrat.

V Sosnové vás čeká první start od červencové Bohemia rallye. Čím jste dobu bez závodů vyplnil?

Někteří kluci, které postihla stejná tragédie, se snaží hned závodit. Já jsem do auta nemohl. Trošku jsem se odtrhnul. Zajišťoval jsem kurzy sportovní jízdy, více se ponořil do studia marketingu na škole a byl hodně s přítelkyní.

Zmínil jste zrušení Pražské sprintrally, nepojede se ani podobná soutěž ve Slušovicích. Jde o rozhodnutí vedení federace v reakci na tragédie při závodě v Uherském Brodě, kde zemřely čtyři dívky po havárii jedné z posádek. Jak se na situaci díváte?

Smrt mladých lidí je strašná věc. Chápu, že společnost je zaskočená a vnímám averzi, která panuje po dění při domácích soutěžích v letošním roce (pozn. red.: při Rallye Český Krumlov a Bohemia rallye zemřel navigátor, během Barum rallye a Rallye show v Uherském Brodě zemřelo po havárii soutěžního vozu celkem pět diváků). Jenže každá z nehod měla jiné důvody. A co se nyní strhlo, je hon na čarodějnice. Zrušení dvou soutěží je vítězstvím určitých médií. Sám jsem prožil bezprostředně strašnou tragédii, ale zakazovat rallye je nesmysl! Nelíbí se mi postoj některých odpovědných lidí. Jenom ukojili vlka, který se chtěl nažrat.

Co vám nejvíce vadí? Jaké je tedy podle vašeho mínění řešení, aby se tragédiím při automobilových závodech předešlo?

Náš sport je nebezpečný. Je třeba mezi lidmi učinit ještě větší osvětu. Ale nyní veřejné mínění utváří i média, která dosud o rallye zásadně neinformovala. Ten sport ignorovala! Teď najednou zjistila, že existují automobilové soutěže, ale jejich zpravodajství je naprosto neobjektivní! Reportéři mnohdy vůbec netuší, o čem mluví. Snaží se i za cenu lží vytvořit poutavou zprávu pro lidi. Chápu zlobu veřejnosti. Nechci poučovat nebo kritizovat. Ale snaha ničit sport lákající pravidelně na závody desetitisíce lidí je naprosto zcestná. Vždyť je třeba vidět i druhou stranu. Soutěžní vozy zajišťují technický vývoj aut a součástek posléze používaných v běžném provozu. A používají je i právě ti lidé, kteří nyní volají po zákazu rallye. Naprosto nesmyslně!

Po smrti Bohuslava Ceplechy jste přišel s plánem založit nadaci, jež bude pomáhat rodinám postiženým tragédiemi v automobilových soutěžích. Podařilo se myšlenku realizovat?

Ještě ne a moc mě to mrzí. I kvůli nynější situaci. Byrokratických záležitostí potřebných k uvedení nadace do provozu je třeba neskutečné množství. Ale do konce prosince se snad všechny formality podaří vyřídit a od nového roku bude vše fungovat. Zatím jsme u příležitosti závodu v Sosnové udělali aukci různých předmětů. Jsem příjemně překvapený, jak lidé pozitivně reagují a jsou ochotní pomáhat. Každopádně doufám, že až nadační fond uvedeme do chodu, bude potřeba jen minimálně.

V Sosnové bude startovat i Craig Breen, jehož postihla stejná tragédie jako vás o měsíc dříve. Jeho navigátor zemřel v červnu při soutěži na Sicílii. Ale Breen závodil dál a nakonec vybojoval titul mistra světa třídy SWRC. Hovořili jste spolu o podobném osudu?

Byli jsme v kontaktu prostřednictvím emailu. Byl nadšený z vidiny, že může přijet na akci, která se pojede jako Bohoušův memoriál. On zvolil jinou cestu, chtěl závodit kvůli Garethu Robertsovi, jenž při závodě na Sicílii zemřel. A vyhrát pro něj. Jsem rád za jeho přítomnost v Sosnové.

Reklama

Související témata: