Hlavní obsah

VIDEO: Kubica se jako šílenec prohání se speciálem WRC, s návratem do F1 ale nespěchá

Praha

Přestože je stále ve fázi rehabilitace, klade si pořád vyšší nároky. Polský automobilový závodník Robert Kubica se v následujících dvou týdnech dvakrát představí za volantem speciálu Citroën C4 WRC při soutěžích na jihu Evropy, konkrétně ale o své budoucnosti a návratu do F1 zatím nehovoří.

Robert Kubica se připravuje na Rally di Como.Video: Reuters

 
Článek

Kubicu čeká tento víkend v Itálii Rally di Como, za týden pojede s citroënem, který pomohl Sébastienu Loebovi vyhrát čtyři tituly mistra světa, ve Francii Rallye du Var. A přestože se poprvé představí s elitní technikou, nechce o případném návratu spekulovat. „Pro - řekněme -budoucnost zatím nemám žádné plány. Koneckonců jsem stále v rekonvalescenci. Samozřejmě, že bych hrozně rád závodil znovu na nejvyšší úrovni, ať už v rallye či na okruzích," řekl polský jezdec agentuře Reuters.

Sedmadvacetiletý závodník vážně havaroval před jednadvaceti měsíci při regionální rallye v Itálii, kde jeho vůz rozpáralo při nárazu svodidlo a Kubica téměř vykrvácel a navrch málem přišel o pravou ruku. „Ještě to chce čas. Odjel jsem nějaké rallye, něco jsem odtestoval na okruhu. Doufám, že se stav mé ruky bude dál zlepšovat, stejně jako moje celková fyzička," poznamenal Kubica.

Vítěz Velké ceny Kanady v roce 2008 připustil, že má v současnosti omezený kontakt na formuli 1, z níž vypadl v ten nejméně vhodný okamžik. Tým Lotus, jehož byl hlavní hvězdou, totiž potvrzuje neustále zlepšení a Kimi Räikkönen v jeho barvách triumfoval při posledním závodu v Abú Zabí. „Už je to bohužel dost dávno, co jsem z formule 1 vypadl, a můj kontakt citelně oslabil, protože jsem se pochopitelně věnoval především sobě a svému zdraví," dodal Kubica.

Reklama

Související témata: