Hlavní obsah

Märtin posílil před poslední sezónou Peugeot

PRAHA

Estonec Markko Märtin bude vedle Fina Markuse Grönholma hájit v příští sezóně mistrovství světa v rallye barvy továrního týmu Peugeot. Bývalý jezdec Fordu se ve středu domluvil s vedením týmu na ročním angažmá, Francouzi po nepovedené sezóně věří, že hvězdné duo bude zárukou úspěchu v posledním ročníku šampionátu, kterého se tým zúčastní.

Foto: Ford Motor/Ralph Hardwick

Estonec Markko Märtin

Článek

"Ačkoliv mám jen roční smlouvu, jsem moc rád, že mohu posílit tým a být Markusovým parťákem," prohlásil estonský pilot, s nímž k Peugeotu přichází i tradiční spolujezdec Michael Park.

"Mým hlavním úkolem bude samozřejmě úzká spolupráce s Markusem, významnou roli ale sehraji i já. A věřím, že poslední sezónu Peugeotu ozdobíme titulem," neskrýval sebevědomí Märtin, jenž letos dokázal vyhrát tři soutěže a celkově obsadil třetí místo.

Grönholm silnou posilu přivítal. "Markko je skvělý jezdec na všech typech povrchu. To je velice důležité, pokud chceme pomýšlet na úspěch v Poháru konstruktérů," prohlásil finský pilot, který je klíčovým mužem Peugeotu už šest sezón, vyhrál šestnáct soutěží a v letech 2000 a 2002 vybojoval mistrovský titul.

Peugeot letos nedosáhl na nejvyšší příčky, Grönholm skončil v šampionátu jezdců pátý, v Poháru konstruktérů tým obsadil předposlední místo. Do nové sezóny půjde posílen nejen o Märtina, ale také s novým dodavatelem pneumatik, 'třistasedmičku' bude obouvat firma Pirelli.

Po skončení mistrovství se Peugeot stejně jako Citroën ze seriálu stáhne. Konsorcium PSA, které obě automobilky vlastní, nehodlá z úsporných důvodů ve světové rallye pokračovat.

Reklama

Související témata: