Hlavní obsah

Ogier bezpečně vede i po druhé etapě Švédskou rallye

Karlstad

Francouz Sébastien Ogier s volkswagenem vede i po druhé etapě bezpečně Švédskou rallye. Jeho náskok na krajana Sébastiena Loeba v citroënu činí po 16 rychlostních zkouškách 26,9 sekundy, devítinásobný mistr světa a vítěz úvodní Rallye Monte Carlo dnes zmenšil ztrátu z pátku jen zhruba o pět sekund. Martin Prokop s fiestou je devátý s mankem téměř osm minut na lídra.

Foto: Micke Fransson, ČTK/AP

Francouzský pilot VW Polo Sebastien Ogier

Článek

Oba francouzští rivalové v sobotu vyhráli po třech testech. Jedno dílčí prvenství si připsal další pilot Volkswagenu Jari-Matti Latvala z Finska, přesto přišel v průběhu dne o třetí místo, na které se před obhájce prvenství posunul Mads Östberg z Norska. V nedělních šesti zbývajících zkouškách bude Östberg za volantem fiesty hájit v severském souboji šestisekundový náskok, za Loebem zaostává o půl minuty.

Prokop si oproti pátku o místo polepšil, ale v neděli bude odrážet útok Španěla Daniho Sorda. Tovární jezdec Citroënu měl po pátečních potížích více než dvouminutové manko na českého jezdce, nyní už ztrácí jen 35 sekund.

Švédská rallye - po 2. etapě (16 rychlostních zkouškách):
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) 2:18:22,8, 2. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën DS3 WRC) -26,9, 3. Östberg, Andersson (Nor./Ford Fiesta RS WRC) -57,7, 4. Latvala, Antilla (Fin./Volkswagen Polo R WRC) -1:03,8, 5. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -1:43,5, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS WRC) -3:16,2, ...9. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -7:56,1.

Reklama

Související témata: